xeri.3.4.708

Ενας χειρουργός στη Βραζιλία έραψε το χέρι ασθενούς στο στομάχι του, μετά από το εργατικό ατύχημα που είχε.

Ο 42χρονος Κάρλος Μαριότι χειριζόταν μηχάνημα σε εργοστάσιο, όταν το χέρι του εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό, ακρωτηριάζοντας δύο δάχτυλά του.

Συνάδελφοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν, βγάζοντας το χέρι του από το μηχάνημα, πριν τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το άκρο του ασθενούς, ο χειρουργός Μπορίς Μπραντάο ήταν βέβαιος ότι μπορούσε να το σώσει, όπως αναφέρει η Independent.



Το κατάφερε, ράβοντας το χέρι του ασθενούς σε μία «τσέπη» που δημιούργησε στο στομάχι του, όπου θα παραμείνει για 42 ημέρες, ενώ θα δημιουργούνται νέοι σύνδεσμοι και τένοντες. Μετά από αυτό, ο γιατρός ελπίζει ότι ο Μαριότι θα είναι σε θέση να υποβληθεί σε μεταμόσχευση δέρματος.

Η τεχνική αυτή έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές. Τον περασμένο Ιούλιο, γιατροί στην Κίνα κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία χεριού που είχε ακρωτηριαστεί σε εργατικό ατύχημα, ράβοντάς το στον αστράγαλο ασθενούς για ένα μήνα, πριν το τοποθετήσουν και πάλι στη «θέση» του.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.