2011071904223_120416232_type13031Στο τραπέζι μπαίνει, μετά το Ασφαλιστικό, η ευθυγράμμιση με τις “βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές” της εργατικής νομοθεσίας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις ομαδικές απολύσεις και τον απεργιακό νόμο.

Σε συμφωνία κυβέρνησης – Θεσμών, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος υπέγραψε την απόφαση με τη σύνθεση  της 8μελούς, τελικά, Επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Jan Van Ours (Ολλανδός καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ ) και μέλη οι Gerhard Bosch (καθηγητής σε θέματα εργασίας και οικονομικής κοινωνιολογίας στο Εσσεν), Bruno Veneziani (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Μπάρι), ο Fernandes Monteiro (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Πόρτο), Wolfang Daubler (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Βρέμη), Γιάννης Κουκιάδης (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη και πρώην υπουργός), Juan Jimeno (διευθυντής του τμήματος ερευνών της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας) και Petro Silva Martins (καθηγητής οικονομικών της εργασίας στο Queen Mary College).

Παρατηρητής της Επιτροπής θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου, διευθύντρια του γραφείου του Γ. Κατρούγκαλου.



ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.