Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ράμπο» της εφορίας στις ιστοσελίδες και το facebook για φοροδιαφυγή

Απρίλιος 2nd, 2016 by Χρήστος Μίμης

instagram-facebook-708Ενα κρυφό σχέδιο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω ίντερνετ, βάζει σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα,

προβλέπονται εκτεταμένοι έλεγχοι, εντοπισμός και παρακολούθηση φορολογουμένων οι οποίοι, χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας, δραστηριοποιούνται οικονομικά κυρίως μέσω διαδικτύου ενώ θα γίνει και ανάπτυξη επικοινωνιακής δράσης ως προς την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ετσι θα μπουν στο στόχαστρο «διαδικτυακοί επιχειρηματίες» που εισπράττουν έσοδα χωρίς να έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος και χωρίς αυτά να φορολογούνται αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, εισπράττουν κέρδη από το εξωτερικό χωρίς να δηλώνονται και χωρίς να μπορεί έως τώρα η εφορία να τα εντοπίσει.
Οι παράνομες «επιχειρήσεις» αυτές δραστηριοποιούνται σε Facebook, twitter αλλά και γενικά στο διαδίκτυο εισπράττοντας έσοδα από «μίσθωση» των σελίδων τους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο διαδίκτυο προκειμένου να αυξάνουν την επισκεψιμότητα τους αλλά και απο έσοδα διαφημίσεων.

Παράλληλα η ΓΓΔΕ προβλέπει να προβεί σε προσδιορισμό τηε Διαδικασίας Εντοπισμού υπόχρεων σε υποβολή Ε9 με χρήση κατάλληλων κριτηρίων και επικοινωνία με υπόχρεους που δεν έχουν συμμορφωθεί ενώ προβλέπεται και ο προσδιορισμός της διαδικασίας εντοπισμού υπόχρεων σε υποβολή Φ.Μ.Υ. με χρήση κατάλληλων κριτηρίων και επικοινωνία με υπόχρεους που δεν έχουν συμμορφωθεί.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, σχέδιο για τον εντοπισμό όσων δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και την αυτόματη βεβαίωση φόρων σε αυτούς, καταρτίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 2nd, 2016 at 11:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply