Τελικά ήταν Πρωταπριλιάτικο…

κεραυνοσ 3 δροσος Περιγράψαμε πιο κάτω μια

υποτιθέμενη συνέντευξη που ποτέ δεν έγινε. Ήταν το πρωταπριλιάτικο ψέμα του Star-fm.gr για το 2016, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Μην ανησυχείτε, ο γιατρός παραμένει και στο Νοσοκομείο, και στον Δήμο, και στην διοίκηση της ομάδας του Κεραυνού και απέχει (για την ώρα;) από την πολιτική… Ηταν πραγματικά πολύ καλό για να είναι αληθινό… Ποτέ όμως δεν ξέρεις. Καλό μήνα:

Σε μια συνέντευξη-ποταμό, στο Star-fm.gr, ο Ιατρός Γιώργος Δρόσος, εξηγεί τους λόγους που τον φέρουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.

Star-fm.gr: Τι είναι αυτό που σας οδήγησε στην παραίτηση από την θέση του Ιατρού του Νοσοκομείου Γρεβενών;

Γιώργος Δρόσος: Η πολιτική κατάσταση που επικρατεί γενικότερα αλλά και η αγάπη μου για τα Γρεβενά, συντέλεσαν στο να πω αντίο στην θέση του γιατρού που κατέχω και να θέσω υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές, για να διεκδικήσω την μονοεδρική έδρα των Γρεβενών.

Star-fm.gr: Πόσο σύντομα πιστεύετε ότι θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές;

Γιώργος Δρόσος: Εκτιμώ ότι δεν θα αργήσουν και θα πρέπει να είμαι έτοιμος για να διεκδικήσω την ψήφο όλων των Γρεβενιωτών για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά.

Star-fm.gr: Θα παραιτηθείτε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών;

Γ.Δ.: Ναι, εννοείται. Σήμερα κιόλας, θα συναντήσω τον Δήμαρχο Γρεβενών τον Γιώργο Δασταμάνη που με τίμησε με την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιό του και θα ζητήσω να κάνει δεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν γίνετε να περιμένω άλλο…

S.-F. : Με την ομάδα μπάσκετ του Αγίου Γεωργίου, όπου είστε πρόεδρος τι θα γίνει;

Γ.Δ.: Με τον αθλητισμό πάντα είχα μια ιδιαίτερη σχέση. Έναν έρωτα θα έλεγα. Εξυπακούεται ότι δεν γίνετε να συνεχίσω από την θέση του Προέδρου. Υπάρχουν κι άλλοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Θα μπορούσε επίσης να συνενωθεί με την μεγάλη ομάδα του Νομού που είναι ο Πρωτέας. Θα δούμε.

S.-F. : Με τον νυν Βουλευτή των Γρεβενών, τον κ. Χρήστο Μπγιάλα, ποια είναι η σχέση σας;

Γ.Δ.: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Βουλευτή του Νομού, αν και νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει κι άλλα πράγματα για το καλό όλων. Άλλωστε τώρα θα είμαστε αντίπαλοι.

S.-F. : Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό- φορολογικό;

Γ.Δ.: Το ασφαλιστικό και το φορολογικό αναμένεται να περάσουν από τη Βουλή, δεδομένου ότι
α) η κυβέρνηση διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία,
β) προηγείται μακρά περίοδος διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς,
γ) η κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία και
δ) είναι διατεθειμένη να επιφέρει τις προσαρμογές εκείνες που κρίνονται δίκαιες και απαραίτητες.

S.-F. : Μπορεί να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του προσφυγικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Αυστρία και οι χώρες του Βίσεγκραντ θέτουν εμπόδια στην καθιέρωση κοινών κανόνων για τις ποσοστώσεις;
Πόσο ορατός είναι ο κίνδυνος για την διάσπαση ή τη μετάλλαξη της Ε.Ε., όπως τη γνωρίζουμε σήμερα;

Γ.Δ.: Η Ευρώπη και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή της τη δεκαετία του 1950. Η προσφυγική κρίση φέρνει αντιμέτωπες τις ευρωπαϊκές χώρες με τις επιπτώσεις της πολιτικής τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής τόσο μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και με την μεταβίβαση της κυρίαρχης παρουσίας τους στις ΗΠΑ. Η τεράστια σε όγκο και διάρκεια μετακίνηση πληθυσμών, που στη διάρκεια των αιώνων σηματοδότησε βαθύτερες γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές, θέτει την Ε.Ε. προ των ευθυνών της.

Δυστυχώς, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τις χώρες της Ε.Ε. δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα που επιχειρεί να λύσει. Οι μεμονωμένες ενέργειες των χωρών Βίσενγκραντ, η αργή, ασαφής και γραφειοκρατική αντίδραση των ευρωπαϊκών οργάνων, η ανθρωπιστική κρίση που συνοδεύει τα κύματα των προσφύγων δημιουργούν νέες εντάσεις στην Ε.Ε.

Η Ε.Ε. διαρκώς μεταλλάσσεται είτε με δική της απόφαση, όπως π.χ. όταν διευρύνθηκε, δεχόμενη ως μέλη τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, είτε συνεπεία ευρύτερων αλλαγών στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο επίπεδο.

Η δημιουργία της Ε.Ε. εμπνέεται από την «πολιτιστική, θρησκευτική και ανθρωπιστική κληρονομιά της Ευρώπης, στην οποία στηρίζονται οι παγκόσμιες αξίες του απαράβατου δικαιώματος του ανθρώπου για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη», σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ε.Ε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν το προσφυγικό πολλές χώρες της Ε.Ε. – όχι όλες ευτυχώς – απέχει από την ιδρυτική φιλοδοξία που χαρακτηρίζει τα καταστατικά της κείμενα.

Ο ελληνικός λαός, παρά τις ταλαιπωρίες του των τελευταίων ετών, έχει δώσει μαθήματα ανθρωπιάς στους συμπολίτες μας στην Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τα πιεστικά προβλήματα της οικονομίας, τείνει χείρα βοηθείας στα θύματα των διακινητών στο Αιγαίο και στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα. Ισως δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα!

S.-F.: Καλή επιτυχία

Γ.Δ.: Σας ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.