tsiprsa_mitsotakis.30.3.708

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την υπόθεση των εκβιαστών στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο εκδότης της Ακρόπολης, Τάκης Μαυρίκος.

Η διαμάχη ξεκίνησε στη συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή και συνεχίστηκε με ανακοινώσεις και διαρροές. «Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, επιβεβαιώνοντας ότι έχει μηδενική αξιοπιστία», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

«Μόλις χθες, εμφανίστηκε αρνούμενος κάθε συνεργασία επί των ημερών του, μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και του κατηγορούμενου Μαυρίκου. Η αλήθεια είναι ό,τι – μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψη του τελευταίου – η ΕΡΤ ΑΕ, υπέγραφε συμφωνία συνεργασίας με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ. Εγγραφο της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στη ”Διαύγεια” στις 18-2-2016 και ώρα 16:31:10, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας. Τα επίσημα έγγραφα διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Τσίπρα», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, με τη ΝΔ να τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει «να απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε χθες από το βήμα της Βουλής».



Παράλληλα, η ΝΔ παραθέτει τη σχετική απόφαση, δείτε την ΕΔΩ

Η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση μετά από την ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει εξηγήσει για ποιες υπηρεσίες πλήρωνε τους κατηγορούμενους για εκβιασμό.

«Μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτε ψέματα με τα οποία εξετέθη ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της. Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.