toyrismΜε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων το 2016, η Google ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:

  • Μία ομάδα ειδικών συμβούλων (Online Advisors) που θα ταξιδέψουν στην Καστοριά για να εκπαιδεύσουν δωρεάν επαγγελματίες του τουρισμού
  • Μία νέα δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό

30 Μαρτίου, 2016 – H Google ανακοινώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στη Μακεδονία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Grow Greek Tourism Online Advisors

Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ομαδικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από τους Online Advisors στην Καστοριά (16/05) μπορούν να εγγραφούν πατώντας εδώ.

Δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για όλους

Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau).

Το διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης

Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά[1]. Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική αύξηση, ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι, των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές[2]. Για την Μακεδονία συγκεκριμένα, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ιταλία ήταν οι χώρες που την «αναζήτησαν» περισσότερο διαδικτυακά μέσα στο 2015, ενώ σημειώθηκε αυξητική τάση στις αναζητήσεις συνολικά σε σχέση με το 2014. Ωστόσο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους[3].

Δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλωσορίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σημαντική πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” της Google, σε μια εποχή που η παγκόσμια τουριστική αγορά ολοένα και περισσότερο αναπτύσσεται βασιζόμενη στις ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής.

Μία πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στα δεδομένα του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, η οποία μέσα και από την αξιοποίηση τομέων και κλάδων της έξυπνης εξειδίκευσης προσδοκά να εντάξει τη Δυτική Μακεδονία στον εθνικό και ευρωπαϊκό τουριστικό κλάδο ως διακριτό τουριστικό προορισμό ποιοτικών εναλλακτικών διακοπών για δώδεκα μήνες το χρόνο.

Η καινοτόμος διοργάνωση “Grow Greek Tourism Online” ανταποκρίνεται στη νέα πολιτική στοχευμένης προβολής και προώθησης του τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόσο στις παραδοσιακές αγορές, όπου επιδιώκουμε να ενισχύουμε την παρουσία μας, αλλά και σε νέες ενδιαφέρουσες αγορές με την αξιοποίηση των σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ μέσα από τομείς και κλάδους της έξυπνης εξειδίκευσης, διαφήμισης και δικτύωσης, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την προσπάθειά μας για την ενίσχυση των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της αναβάθμισης των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων.»

Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού:

«Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο ΕΟΤ εφαρμόζουν μία νέα και δυναμική πολιτική στοχευμένης προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο την εξωστρέφεια, αξιοποιώντας τα σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία μάρκετινγκ, διαφήμισης και δικτύωσης στις παραδοσιακές αγορές όπου ενισχύουμε την παρουσία μας και στις νέες αγορές που ανοίξαμε και ανοίγουμε. Το Grow Greek Tourism Online είναι μία επιτυχημένη ιδέα που ξεκίνησε με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και είναι σε πλήρη ταύτιση με τους στόχους που έχουμε θέσει σε κεντρικό επίπεδο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Σε συνθήκες αυξανόμενου ανταγωνισμού διεθνώς, επιβάλλεται να βγαίνουμε συνεχώς μπροστά με φρέσκιες προτάσεις, καινοτόμες δράσεις, νέες διόδους συνεργειών και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών στην παγκόσμια τουριστική αγορά.»

Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος:

«Ο ΕΟΤ στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή της Google, καθώς η εκπαίδευση, των επιχειρηματιών του κλάδου στην ψηφιακή τεχνολογία είναι από τα βασικά συστατικά του μίγματος πολιτικής που ακολουθούμε για την ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού. Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism που υποστηρίζεται από το visitgreece.gr, εφάπτεται πλήρως των επικοινωνιακών μας στόχων καθώς και της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό ο  ΕΟΤ  ενσωματώνει  όλα τα καινοτόμα online εργαλεία . Σημειώνεται ότι το visitgreece.gr ξεπερνά σε λίγο τα 11 εκατομμύρια unique users, η σελίδα μας στο Google plus (G+) αποτελεί παγκόσμιο case study λόγω του υψηλού ετήσιου growth, που υπολογίζεται  αυτή τη στιγμή σε 2,5 εκατομμύρια χρήστες, το facebook έχει περισσότερους από  680.000 φίλους και το pinterest  συγκεντρώνει το ενδιαφέρον συνεχώς περισσότερων ακολούθων».

Πρόεδρος του ΣETE, Άνδρεας Ανδρεάδης:

«Η χώρα μας πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στοχευμένες ενέργειες για την ανάπτυξη περιεχομένου στο διαδίκτυο, ακόμα όμως είναι αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ανταγωνίστριες χώρες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο ΣΕΤΕ συνεχίζει και φέτος, για τρίτη χρονιά, να υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Google για την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον κλάδο, τα οποία στοχεύουν στο να ενισχύσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν το μέγιστο δυνατό από την αυξημένη ζήτηση για παροχή online τουριστικών επιλογών».

Country Manager Google για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος:

«Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο για την κοινωνία συνολικά, βοηθώντας τόσο νέους επαγγελματίες όσο και επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Μέσω της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, επιβεβαιώνουμε ως Google τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων και καλούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του διαδικτύου και τη ψηφιακή οικονομία για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.»

Δείτε “Διαδίκτυο και Τουρισμός στη Μακεδονία” Infographic_Μακεδονία

Περισσότερες πληροφορίες

Κωνσταντίνα Γωγή

VALUECOM

Konstantina_gogi@valuecom.gr

Τηλ. 2103252103 (#124)

Βερονίκη Ζέρβα

VALUECOM

Veroniki_zerva@valuecom.gr

Τηλ. 2103252103 (#121)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.