ΕΡΤΤα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης για τους δημοσιογράφους σε κρατικά Μέσα Ενημέρωσης

προσδιορίζει η απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Η απόφαση αφορά στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια:

  • Δεν δύναται να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε όσους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες κατέχουν θέση ευθύνης στην ΓΓΕΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ ΑΕ.
  • Αντιστρόφως, και οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες που αιτούνται παράλληλης απασχόλησης «δεν επιτρέπεται να κατέχουν θέση ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, παροχής υπηρεσιών ή έργου».
  • Οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών δεν θα μπορούν να χορηγήσουν δεύτερη πέραν της μίας άδειας [σ.σ. παράλληλης] απασχόλησης σε οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης κατά την ίδια χρονική περίοδο στον ίδιο εργαζόμενο».
  • Η παράλληλη απασχόληση δεν θα πρέπει να σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης του εργαζομένου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας» στους ανωτέρω τρεις δημόσιους οργανισμούς.
  • Δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε ανταγωνιστικό μέσο του ίδιου τύπου και ιδίως σε άλλο πρακτορείο και σε συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες ειδήσεων για τους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι για τους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες του τμήματος τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ και αντιστοίχως στους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες των άλλων τμημάτων της ΕΡΤ ΑΕ (ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπα κ.λπ.)».
  • Εξαίρεση αποτελεί η παροχή διδακτικού έργου και η δημοσίευση άρθρων γνώμης αμισθί.
  • Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ΓΓΕΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ανάγκες της παράλληλης απασχόλησης.
  • Τέλος, προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης είναι η προσκόμιση της σύμβασης παράλληλης απασχόλησης καθώς και κάθε άλλου αποδεικτικού, προς τούτο, στοιχείου.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.