Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδόνιας: 2η συνάντηση των εταίρων του έργου C.B.I.P. CrossBorderInfrastructuralProject

Μάρτιος 29th, 2016 by Χρήστος Μίμης

greece albania
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17.03.2016 στον Δήμο Κορυτσάς, η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου CBIP “Cross Border Infrastructural Project” στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας – Αλβανίας 2007-2013 και στο θεματικό πεδίο 1: Ενίσχυση της Διασυνοριακής Οικονομικής Ανάπτυξης, ως μέρος του Μέτρου 1.4: Διευκόλυνση της προσβασιμότητας των συνόρων μέσω υποδομών μικρής κλίμακας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος των έργων σε Ελλάδα και Αλβανία ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για τα υπολειπόμενα παραδοτέα μέχρι το τέλος του έργου. Την Παρασκευή 18.03.2016έγινε ξενάγηση των εταίρων στους χώρους της Κορυτσάς στους οποίους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες το επόμενο χρονικό διάστημα (Φωτισμός Περιφερειακής Οδού με λαμπτήρες LED, αναβάθμιση του μονοπατιού FanNoliστην Κορυτσά).

Το έργο CBIP στοχεύει στην:

  • Βελτίωση των υποδομών των διασυνοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Κέρκυρας, μέσω της προώθησης νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κτιριακό τομέα.
  • Υλοποίηση μελετών για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση των ελέγχων στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.
  • Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των μεταφορών (μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των Ιωαννίνων και την Αλβανία).


Ειδικότερα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σημειώνεται ότι το έργο αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής (Α’ φάση) είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Οι Εταίροι του έργου C.B.I.P είναι οι παρακάτω:

LP1- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)

LP2- Περιφέρεια Κορυτσάς

P3 – Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ)

P4 – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΙ)

P5 – Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ)

P6 – Δήμος Κορυτσάς

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 2.766.541,50 €

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 29th, 2016 at 13:47 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply