Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτά είναι τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης για τους δημοσιογράφους ΕΡΤ, ΑΠΕ

Μάρτιος 29th, 2016 by Χρήστος Μίμης

ΕΡΤΤα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης για τους δημοσιογράφους σε κρατικά Μέσα Ενημέρωσης

προσδιορίζει η απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Η απόφαση αφορά στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια:

  • Δεν δύναται να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε όσους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες κατέχουν θέση ευθύνης στην ΓΓΕΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ ΑΕ.
  • Αντιστρόφως, και οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες που αιτούνται παράλληλης απασχόλησης «δεν επιτρέπεται να κατέχουν θέση ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, παροχής υπηρεσιών ή έργου».
  • Οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών δεν θα μπορούν να χορηγήσουν δεύτερη πέραν της μίας άδειας [σ.σ. παράλληλης] απασχόλησης σε οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης κατά την ίδια χρονική περίοδο στον ίδιο εργαζόμενο».
  • Η παράλληλη απασχόληση δεν θα πρέπει να σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης του εργαζομένου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας» στους ανωτέρω τρεις δημόσιους οργανισμούς.
  • Δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε ανταγωνιστικό μέσο του ίδιου τύπου και ιδίως σε άλλο πρακτορείο και σε συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες ειδήσεων για τους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι για τους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες του τμήματος τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ και αντιστοίχως στους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες των άλλων τμημάτων της ΕΡΤ ΑΕ (ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπα κ.λπ.)».
  • Εξαίρεση αποτελεί η παροχή διδακτικού έργου και η δημοσίευση άρθρων γνώμης αμισθί.
  • Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ΓΓΕΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ανάγκες της παράλληλης απασχόλησης.
  • Τέλος, προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης είναι η προσκόμιση της σύμβασης παράλληλης απασχόλησης καθώς και κάθε άλλου αποδεικτικού, προς τούτο, στοιχείου.


iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 29th, 2016 at 10:17 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply