kri89_1

Για την συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής πολιτικής, αλλά και τις πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μίλησε ο Γιώργος Κυρίτσης ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως  τόνισε κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του ο Γ. Κυρίτσης «Η Ελλάδα κινητοποιήθηκε από το προηγούμενο Σάββατο και έχει καλύψει την πλειοψηφία των υποχρεώσεων της όπως ορίζονται στην συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προχωράμε στην ενίσχυση μεταναστευτικής πολιτικής σε πρώτη φάση αναβάθμιση της πρώτης υποδοχής σε γενική γραμματεία».



Επίσης ανακοίνωση την ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρόσληψη εποχικού προσωπικού όπως επίσης και δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας προσφύγων μέσα στο επόμενο 20ημερο.

Ανακοίνωσε πως την Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη διευθέτηση νομικών ζητημάτων που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και προανήγγειλε τη δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα συντονίζει όλες τις υφιστάμενες δομές για το προσφυγικό. Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σταφύλης.

Παράλληλα ενισχύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε πρώτη φάση, είπε ο κ. Κυρίτσης, αναβαθμίζεται η υπηρεσία πρώτης υποδοχής σε Γενική Γραμματεία. «Συζητήσαμε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση της γραμματείας», επεσήμανε.

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε επίσης πως είναι έτοιμα τα σχέδια για την συμφωνία επανεισδοχής προς την Τουρκία και ανακοίνωσε πως εντός 20 ημερών θα δημιουργηθούν ακόμη 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Προτεραιότητά μας είναι η εκκένωση της Ειδομένης, είπε ο κ. Κυρίτσης και επεσήμανε ότι «δίνουμε βάση στην ενημέρωση των προσφύγων και στα μέσα μετακίνησής τους προς τις δομές που υπάρχουν.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.