moysikh paidiaΟ μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας  Βασίλης Αναγνώστου από τη μακρινή Μυτιλήνη  μας μύησε  στον «μαγικό» κόσμο της μουσικοκινητικής στη Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στις 17:30, στη Βιβλιοθήκη ο Βασίλης Αναγνώστου με τη μουσικότητα της ψυχής του, μας μετέτρεψε σε παιδιά! Μας έγδυσε από το «κράνος» της ιδιωτικότητας και μας έβαλε στον απλόχωρο της συλλογικότητας και του παιχνιδιού!…

Οι δεκαπέντε περίπου παιδαγωγοί και μαθητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Βιβλιοθήκης βρέθηκαν σ’ ένα περιβάλλον δημιουργικής κινητικότητας, όπου με μαγικό τρόπο, με ρυθμό και μουσική, έβαλαν σε διάταξη τις κινήσεις τους δημιουργώντας μια  «χορωδιακή» και «χορευτική» ομάδα, ερμηνεύοντας την εξιστόρηση ενός πολύ όμορφου παραμυθιού. Έτσι η μάθηση, με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων έγινε βιωματική, επαληθεύοντας τη αποφθεγματική κατάληξη του συγγραφέα «ότι μαθαίνεται κάποτε ξεχνιέται. Ότι βιώνεται ποτέ!».

Η Βιβλιοθήκη γέμισε από ευχάριστες φωνές . Φωνές που ήταν δηλωτικές της πρωτόγνωρης εμπειρίας και της ακώλυτης συμμετοχής όλων των ηλικιών στο πρωτότυπο παιχνίδι της μουσικοκινητικής!..

Οι συμμετέχοντες όλοι, μα όλοι, εξέφρασαν την επιθυμία να καλέσουμε και πάλι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τον Βασίλη Αναγνώστου στη Βιβλιοθήκη!…

Για την οργάνωση της εκδήλωσης εργάσθηκαν η Θεολογία Ταρλατζή και η Γεωργία Κοπάνου    

                                                                                  Σίμος Ζαγκανίκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.