ΒΕΝΖΙΝΗ

Αν και παραμένει προς το παρόν σε εκκρεμότητα η εφαρμογή διατάξεων για τον έλεγχο της παράνομης

διακίνησης καυσίμων, από την οποία χάνονται δημόσια έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με την ιχνηθέτηση των καυσίμων και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των πετρελαιοειδών προϊόντων, εκτός των πρατηρίων που αν και τελευταία στην αλυσίδα διάθεσης πετρελαιοειδών προϊόντων, υποχρεώθηκαν στην άμεση εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών, τώρα κάποιοι σκέπτονται χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό να καλύψουν την τρύπα του δημοσιονομικού ανοίγματος, με την αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα.

Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι η σημερινή φορολογική επιβάρυνση των πετρελαιοειδών προϊόντων κατά 70% περίπου είναι χαμηλή και υπάρχουν κατ’ αυτούς περιθώρια αύξησης!!

Αυτοί που έχουν τέτοιες πρωτοποριακές ιδέες, ξεχνούν ότι κάθε επί πλέον φορολογική επιβάρυνση  λειτουργεί αρνητικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, αφού μειώνει την κατανάλωση και παράλληλα αυξάνει το μεταφορικό κόστος και το κόστος παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων, σε βάρος της επιδιωκόμενης ανάπτυξης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.