belgio
Σκηνές τρόμου στην καρδιά του Βελγίου.

Υπάρχουν απώλειες από τις δύο εκρήξεις που συντάραξαν πριν λίγο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, κάτι που επιβεβαιώνει και η βελγική κυβέρνηση που κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά υπάρχουν αναφορές για 11 νεκρούς.

Τα αίτια των εκρήξεων παραμένουν άγνωστα. Το Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν πυροβολισμοί πριν τις εκρήξεις και κραυγές στα αραβικά.

Το αεροδρόμιο εκκενώνεται και έχει κλείσει για όλα τα αεροσκάφη. Όσα κατευθύνονταν εκεί οδηγούνται προς το αεροδρόμιο της Λιέγης.

bhryea

Παράλληλα διακόπηκε και η σιδηροδρομική σύνδεσή του.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». «Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».  «Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση – αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο check-in των American Airlines.

Το βελγικό δίκτυο RTBF, επικαλούμενο μάρτυρα, μετέδωσε πως υπήρχαν τραυματίες και άνθρωποι χωρίς τις αισθήσεις τους στο χώρο των αναχωρήσεων, απέναντι από το ξενοδοχείο Sheraton.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.