Δείτε τι σημαίνει αυτό στην πράξη – Στις 2 Απριλίου επιστρέφουν οι επικεφαλής της Τρόικας
ΔΗΜΟΣΙΟ
Νέα «βόμβα» έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους

δανειστές, καθώς φαίνεται πώς εξετάζεται το σενάριο της επιβολής ενιαίας κλίμακας, στην οποία θα αθροίζονται όλα τα εισοδήματα, δηλαδή μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια.

Με βάση τη νέα πρόταση, όπως μετέδωσε το Mega, ένας εργαζόμενος που έχει εισόδημα 25.000 ευρώ από μισθωτές εργασίες και 15.000 εισόδημα από μπλοκάκι, δηλαδή συνολικό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ ετησίως, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 11.000 ευρώ.

Ο αντίστοιχος φόρος που είχε πληρώσει πέρυσι για το ίδιο εισόδημα ήταν 7.700 ευρώ, προκύπτει δηλαδή μια διαφορά-σοκ, που υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες περί αλλαγών και στην έκτακτη εισφορά.

Οι επικεφαλής των θεσμών αποχώρησαν σήμερα από την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου, με τις διαβουλεύσεις να ξεκινούν ουσιαστικά στις 4 του μηνός. Έως τότε, οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και με τηλεδιασκέψεις, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως τις 11 Απριλίου, ούτως ώστε αυτή να τεθεί επί τάπητος στο EuroWorking Group.

Στις 15-17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΔΝΤ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές θα πρέπει να θεωρείται η 22α Απριλίου, όταν και είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Eurogroup.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.