uk708_2

Η Dorothy Fowler, μια 46χρονη Βρετανίδα ενώθηκε ξανά, μετά από 24 χρόνια, με την κόρη της Shaymma, της οποίας και είχε χάσει τα ίχνη από το 1991, όταν ο Αιγύπτιος σύντροφος της την άρπαξε και την πήρε μαζί του στην Αίγυπτο.

Η Fowler που ήταν μόλις 18 χρονών όταν εργαζόταν ως νταντά στην Ελλάδα και γνώρισε τον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερο της Αιγύπτιο σύντροφο της, με τον οποίον και απέκτησαν το 1989 την μικρή Shaymma.


Το ζευγάρι αντιμετώπιζε εξαρχής πολλά προβλήματα καθώς ο Αιγύπτιος ήταν βίαιος απέναντι στην Ντόροθυ, αλλά η νεαρή βρετανίδα, της οποίας ήταν η πρώτη της σχέση έκανε υπομονή και σύντομα τον παντρεύτηκε.


Το 1991 όμως, όταν η Ντόροθι δεν άντεξε πια την κακοποίηση και ζήτησε από τον Αιγύπτιο σύζυγο της να χωρίσουν, εκείνος απήγαγε το παιδί και πήγαν μαζί στην πατρίδα του και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους.


Η Ντόροθι δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά την μονάκριβη της κόρη και μετά από δεκαετίες ερευνών την εντόπισε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο, όπου ο πατέρας της την είχε αφήσει στην αδερφή του να την μεγαλώσει.




«Δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην την σκεφτώ» λέει, «δεν έχασα ποτέ την πίστη μου και την ελπίδα μου. Μου κατέστρεψε την ζωή αρπάζοντας το παιδί μου. Τώρα νιώθω ξανά πλήρης» προσθέτει.

Η Ντόροθι πέταξε για το Κάιρο όπου και συνάντησε την 26χρονη πλέον κόρη του που έτρεξε στην αγκαλιά της και την είπε «μαμά». «Ήταν σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» λέει η Ντόροθι. Η κόρη της Shaymma έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει τρία παιδιά.


Ήμουν πολύ νέα τότε και δεν είχα οικονομική δυνατότητα για νομικές ενέργειες» αποκαλύπτει η Ντόροθι, «φοβόμουν ότι ίσως την βλάψει αν συνεχίσω να την αναζητώ» θυμάται. Η Ντόροθι πάντως είχε επικοινωνήσει τότε με την Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και από εκεί ενημερώθηκε ότι ο άντρας της και το παιδί της μάλλον έχουν καταφύγει στο Κάιρο.


Από την βρετανική πρεσβεία άλλωστε ενημερώθηκε και κάποια χρόνια αργότερα, το 2004, ότι υπήρξε μια ενημέρωση ότι η κόρη της εθεάθη στο Κάιρο. Η Ντόροθι τότε πήρε ένα δάνειο 15.000 βρετανικών λιρών από την τράπεζα για να ψάξει και να την βρει.


Η Ντόροθι έχει αποκτήσει έκτοτε άλλα τρία παιδιά. «Τα αγαπώ τόσο πολύ αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν αυτό που ένιωθα για την χαμένη μου κόρη».


Τώρα η οικογένεια ελπίζει να βρεθούν κάποια στιγμή όλοι μαζί.

 

iefimerida

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.