sumptomata-emfragmaΤα παρακάτω τέσσερα συμπτώματα καλό είναι να μας φέρουν σε επικοινωνία με τον γιατρό μας κι ας αποδειχτεί πως τελικά ήταν…false alarm!

Κούραση
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν περάσει την περιπέτεια του εμφράγματος, η κόπωση και το αίσθημα της αδυναμίας προκύπτει πως αποτελεί ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αυτό που συμβαίνει είναι πως όταν συμβαίνει το έμφραγμα, το αίμα δεν παρέχεται επαρκώς στην καρδιά με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια και τελικά να μένει εξουθενωμένος.

Πόνοι 
Οι πόνοι σε σημεία όπως η πλάτη, τα χέρια και το στήθος φαίνεται πως σχετίζονται με το έμφραγμα. Ο καρδιακός μυς, όταν ξεκινά να μην οξυγονώνεται σωστά ως αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος, στέλνει το μήνυμα στο νευρικό σύστημα με την μορφή του πόνου.

Προβλήματα στην αναπνοή
Αν εκτός από την κούραση, νιώθετε την ανάσα σας “κομμένη”, λαχανιάζετε εύκολα, ειδικά το πρωί ή σε δραστηριότητες που στο παρελθόν δεν σας προβλημάτιζε το να τις διεκπεραιώσετε, καλό θα είναι να ζητήσετε την γνώμη του γιατρού που θα εξετάσει το σύμπτωμα και θα σας καθοδηγήσει.

Στομαχικές διαταραχές
Οι καούρες που δεν συνδέονται με την κατανάλωση φαγητού, είναι ένα σημάδι που επίσης δεν πρέπει να αγνοηθεί, ειδικά αν το αίσθημα της καούρας φτάνει ως το στήθος. Εξίσου ανησυχητικά είναι και σημάδια όπως η ναυτία, ο εμετός και το αναστατωμένο στομάχι.

Σφίξιμο και δυσφορία 
Αν αισθάνεστε ένα αναίτιο σφίξιμο στον αυχένα, το σαγόνι ή το λαιμό, που μοιάζει με σφίξιμο και σας φαίνεται πρωτογνωρό, δηλαδή δεν το έχετε αισθανθεί στο παρελθόν, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας που θα εκτιμήσει την κατάσταση.

 

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.