xios.19.3.708

Η εκκένωση των νησιών του Βορείου Αιγαίου από πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», όπου επιβιβάζονται όσοι φιλοξενούνται στα hotspot σε Μόρια και Καρατεπέ. Ανάλογη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και στη Χίο.

Το μεσημέρι, σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου, αναμενόταν η αναχώρηση του «Terajet» από το νησί, το οποίο είχε εντολή να παραλάβει 1.500 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπει το πρωτόκολλο μεταφοράς του. Επιπλέον, στη Χίο έδεσε σήμερα και το «Blue Star Patmos», το οποίο πιθανότατα θα αναχωρήσει την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μόλις επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, τα πλοία θα σαλπάρουν για την Καβάλα και από εκεί θα μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.



Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι μέχρι την Κυριακή να έχουν αποσυμφορηθεί τα νησιά και αν είναι δυνατόν να έχουν μεταφερθεί όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Η τελευταία καταγραφή, που έγινε σήμερα στις 8 το πρωί, αναφέρει ότι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται 8.648 πρόσφυγες και μετανάστες. Πιο αναλυτικά, 4.788 φιλοξενούνται στη Λέσβο, 1.025 στη Σάμο, 2.717 στη Χίο, 7 στη Λέρο, 63 στην Κω και 48 στη Ρόδο.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.