mobile_1

Γύρω από τον κόσμο της τεχνολογίας, των υπολογιστών, των smartphone και των λοιπών συσκευών, κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί… μύθοι.

Λανθασμένες πληροφορίες, συνήθως για τρόπους χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών, αρκετές από τις οποίες έχουν διαδοθεί σε όλο το κόσμο. Κάποιες από αυτές, ίσως παλιότερα να είχαν νόημα, όμως με τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας θα πρέπει να τις ξεχάσουμε. Κάποιες άλλες, αποτελούν απλώς μύθους, με όλη τη σημασία της λέξης, χωρίς να είναι γνωστό ποιος και γιατί τους δημιούργησε.

Δείτε 7 από τους γνωστότερους:

1. Οι υπολογιστές Mac δεν κολλάνε ιούς

Εδω και πολλά χρόνια υπάρχει η πεποίθηση ότι οι υπολογιστές της Apple είναι αδύνατον να προσβληθούν από κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Ενας Mac είναι πολύ δυσκολότερο να κολλήσει ιό, από ότι ένας υπολογιστής που τρέχει Windows, ωστόσο αυτό δεν τους κάνει… απόρθητους. Μάλιστα, η απόδειξη αυτού ήρθε το 2012, όταν ένας ιος Trojan προσέβαλε χιλιάδες υπολογιστές Mac.

2. Η ιδιωτική περιήγηση στον υπολογιστή εξαφανίζει τα ίχνη σας

Ονομάζοντας την ιδιωτική περιήγηση «incognito», οι browsers έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη παρεξήγηση γύρω από τις δυνατότητες της. Οταν κάποιος σερφάρει «incognito» δεν μπαίνει σε… λειτουργεία χάκερ. Το μόνο που κάνει η ιδιωτική περιήγηση, είναι να μην παρακολουθεί το ιστορικό, να μην εμφανίζει τους σελιδοδείκτες και να μην συνδέεται αυτόματα στους λογαριασμούς. Ωστόσο, η ιδιωτική περιήγηση δεν είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει την ανωνυμία σας, από τις σελίδες που επισκέπτεστε ή από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Η λειτουργία αυτή είναι βοηθητική κυρίως στις περιπτώσεις που κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας.

3. Οι παραπάνω ώρες φόρτισης «σκοτώνουν» την μπαταρία

Αρκετοί συνηθίζουν να αφήνουν το κινητό τους να φορτίζει όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί η μπαταρία του να είναι γεμάτη. Κάποιοι άλλοι, υποστηρίζουν πως αυτό κάνει πολύ κακό στην μπαταρία. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν τα περισσότερα smartphones είναι αρκετά «έξυπνες» ώστε να σταματήσουν την φόρτιση όταν γεμίσουν. Ετσι, είτε το κινητό μείνει για μία ώρα, είτε για δύο μέρες στην πρίζα, η μπαταρία επηρεάζεται ακριβώς το ίδιο.

4. Η μπαταρία πρέπει να τελειώσει για να φορτιστεί το κινητό

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς «μύθους» γύρω από την ζωή της μπαταρίας. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να περιμένετε να τελειώσει, πριν την ξαναφορτήσετε. Οι μπαταρίες έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, αλλά αυτή δεν επηρεάζεται από τα γεμίσματα, αλλά από τα… αδειάσματα. Αυτό διότι οι καινούργιες μπαταρίες λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε ένας κύκλος φόρτισης να κλείνει, όχι όταν το κινητό κλείσει, αλλά όταν χρησιμοποιηθεί ενέργεια που αντιστοιχεί με αυτή που υπάρχει στην μπαταρία. Δηλαδή, αν μια μέρα χρησιμοποιήσετε το 75% της μπαταρίας, φορτίσετε το κινητό σας, και μετά καταναλώσετε άλλα 25%, είναι ακριβώς το ίδιο με το να μην φορτίζατε ποτέ το κινητό σας.

5. Τα περισσότερα Megapixel ισοδυναμούν με καλύτερη ανάλυση φωτογραφίας

Η ποιότητα μιας φωτογραφίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο φως είναι ικανός να μαζέψει ο αισθητήρας. Πιο «ευαίσθητοι» αισθητήρες δημιουργούν μεγαλύτερα pixel, ενώ όσο μεγαλύτερα είναι τα pixel τόσο περισσότερο φως μπορούν να απορροφήσουν. Ετσι, ο αριθμός των pixel περνάει σε δεύτερη μοίρα, πίσω από το μέγεθος τους. Σκεφτείτε να βρέχει να έχετε στην διάθεση σας 1.000 δαχτυλήθρες για να μαζέψετε νερό. Δεν θα μπορούσατε να μαζέψετε πολύ περισσότερο με 100 κουβάδες;

6. Δεν πρέπει να κλείνετε τον υπολογιστή κάθε μέρα

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το συχνό κλείσιμο του υπολογιστή μπορεί να είναι επιβλαβές για την λειτουργία του. Ωστόσο, αυτό που ισχύει είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι υπολογιστές είναι καλό να κλείνουν συχνά, ώστε να «ξεκουράζονται». Αρκετοί συνηθίζουν να βάζουν τον υπολογιστή σε λειτουργία ύπνου, για να μην χρειαστεί να κάνουν εκκίνηση όταν τον ξαναχρειαστούν. Κλείνοντας τον ωστόσο, τα μέρη του βγαίνουν ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας, εξοικονομώντας ενέργεια, αλλά αυξάνοντας και το προσδόκιμο ζωής.

7. Οταν έχετε πολλές μπάρες, τότε έχετε και καλό σήμα

Οταν το κινητό δείχνει πως δεν έχει καμία μπάρα σήματος, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν μπορείτε να κάνετε κάποια κλήση. Αν όμως συμβαίνει το αντίθετο, τότε κανείς δεν εγγυάται πως η κλήση θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα. Οι μπάρες αυτές προγραμματίζονται βάσει διάφορων αλγορίθμων, διαφορετικών για κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Αυτοί οι αλγόριθμοι όμως, σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται λάθος

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.