Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βάζουν Wi-Fi στην Ειδομένη -Για να διαβάζουν οι πρόσφυγες την αραβόφωνη σελίδα του ΑΠΕ

17 Μαρτίου, 2016 by Σταματίνα

prosfyges-metanastes-eidomeni-708

Μέσω αραβόφωνης σελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσπαθήσει τελικά η κυβέρνηση να ενημερώσει τους πρόσφυγες της Ειδομένης για τα κέντρα μετεγκατάστασης που μπορούν να πάνε, αλλά και γενικά για ειδήσεις που τους αφορούν.

Οπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, θα στηθεί σύστημα Wi-Fi στην Ειδομένη, προσφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με το που μπαίνουν στο ίντερνετ να διαβάζουν τη νέα αραβόφωνη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αξιόπιστη ενημέρωσή τους.

Ο κ. Κυρίτσης, όπως έχουμε προαναφέρει, σήμερα το πρωί σε δηλώσεις του εξέφρασε την επίσημη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της ΠΓΔΜ να παραλάβει ξανά η Ελλάδα τους 800 πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται, υπό κράτηση, στο χωρίο Μόι.«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών. Αν υπάρξει αίτημα από την πΓΔΜ για επανεισδοχή τους, θα την εξετάσουμε» είπε ο κ. Κυρίτσης, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η Αθήνα βρισκόταν πίσω από την απόφαση των μεταναστών για την είσοδό τους στην ΠΓΔΜ, τονίζοντας:

«Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει, ούτε διευκολύνει, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες».

«Το να στέλνεις ανθρώπους να περάσουν ποτάμια και χειμάρρους δεν είναι καλή, ιδέα όταν είχαν πεθάνει νωρίτερα άνθρωποι στη Γευγελή» είπε ενώ συμπλήρωσε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής, πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να αναλάβουν να φιλοξενήσουν μετανάστες αναλογικά. Για την φιλοξενία των προσφύγων στην Ειδομένη, σημείωσε:

«Θεωρείτε ότι μάς περιποιεί τιμή αυτή η εικόνα; Προτεραιότητά μας είναι να μεταφερθούν σε κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας».

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Μαρτίου, 2016 at 13:25 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply