Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόγραμμα στήριξης 600 πρώην εργαζομένων των καταστημάτων Φωκάς

Μάρτιος 12th, 2016 by Σταματίνα

3ED459582EE8649A48B34EBA9DCB32C2Πρόγραμμα στήριξης για 600 πρώην εργαζόμενους των καταστημάτων Οδυσσεύς Φωκάς ΑΕ στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ένωση φορέων ΕΣΕΕ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΕΕΔΕ.

Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα εφαρμοστεί σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε όσους παραμένουν άνεργοι, ή εργάζονται με σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης ή/και για βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα, καθώς και σε όσους έχουν αναπτύξει δική τους επαγγελματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται στις εξής κατηγορίες εργαζομένων του Φωκά:

  • Στους 551 εργαζόμενους που απολύθηκαν από την εταιρεία Οδυσσεύς Φωκάς ΑΕ, κατά την περίοδο αναφοράς από 3 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 3 Ιουνίου 2014.
  • Στους 49 εργαζόμενους που απολύθηκαν, πριν από την περίοδο αναφοράς των ως άνω τεσσάρων μηνών, δηλαδή απολύθηκαν, μετά τη γενική ανακοίνωση των προβλεπόμενων απολύσεων στις 29 Νοεμβρίου 2012 και μπορεί να αποδειχθεί σαφής αιτιώδης συνάφεια με το γεγονός που προκάλεσε τις απολύσεις κατά την περίοδο αναφοράς.

Το πρόγραμμα προκύπτει από την ένωση φορέων ΕΣΕΕ-ΙΝΕ ΓΣΕΕ–ΕΕΔΕ, στο πλαίσιο της εκχώρησης αρμοδιοτήτων της ΕΥΕ-ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως Αρχή Διαχείρισης για την υλοποίηση εξατομικευμένων υπηρεσιών που αφορούν στο έργο: «Χορήγηση χρηματοδοτικής συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020 για τη χρηματοδότηση ενεργητικών μέτρων για την αγορά εργασίας, ύστερα από απολύσεις και αυτοαπασχολουμένων, των οποίων η δραστηριότητα σταμάτησε στα καταστήματα ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 60% από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020 (ΕΤΠ, εφεξής) και κατά 40% από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υλοποίηση των ενεργειών του ως άνω προγράμματος απευθύνεται στους ανωτέρω συνολικά 600 ωφελούμενους, οι οποίοι: Είτε παραμένουν άνεργοι, Είτε έχουν εξεύρει/θα εξεύρουν, (πριν την έναρξη υλοποίησης των ενεργειών ή και κατά τη διάρκεια) θέση εργασίας μερικής απασχόλησης ή/και για βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα μέσω ενεργειών, πέραν αυτών που περιλαμβάνονται στις παρεμβάσεις του ως άνω προγράμματος του ΕΤΠ 2014-2020 ή τέλος, έχουν αναπτύξει ή πρόκειται να αναπτύξουν επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Επαγγελματική συμβουλευτική: Προβλέπονται 25 ατομικές συνεδρίες υποστήριξης

Κατάρτιση: Η κατάρτιση περιλαμβάνει συμμετοχή είτε σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, διάρκειας 300 ωρών είτε σε προγράμματα εξειδικευμένης ή συγκεκριμένης εκπαίδευσης-κατάρτισης μικρότερης διάρκειας. Για τις 300 ώρες συμμετοχής στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα συμμετοχής.

Προώθηση επιχειρηματικότητας: Οι ωφελούμενοι που θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη ενέργεια, θα λάβουν χρηματοδότηση για την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Επιδότηση κινητικότητας: Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, οι συμμετέχοντες πρόκειται να λάβουν υποστήριξη για την αλλαγή τόπου κατοικίας, ως αποτέλεσμα της εξεύρεσης εργασίας σε άλλο τόπο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος.

Εντός των επόμενων ημερών, θα δημοσιευθεί αναλυτική πρόσκληση για τους ωφελουμένους και τη διαδικασία αιτήσεων.

in

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 12th, 2016 at 13:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply