Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντε Μεζιέρ: Η Σένγκεν χρειάζεται μητρώο ταξιδιού -Να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται

12 Μαρτίου, 2016 by Σταματίνα

astynomia.12.3.708

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να κρατούν δεδομένα για όσους εισέρχονται στη ζώνη ελεύθερης διακίνησης, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιοι έρχονται», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξή του στην Die Welt, σημειώνοντας ότι ένα νέο μητρώο ταξιδιού θα ενισχύσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Γερμανός υπουργός αναφερόταν συγκεκριμένα στη Σένγκεν, τονίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να συγκεντρώνουν τα δεδομένα από τους επισκέπτες της ζώνης οι οποίοι προέρχονται από κράτη εκτός Σένγκεν.

Η βάση δεδομένων θα πρέπει να περιλαμβάνει το χρόνο και το σημείο εσόδου, όπως και το σημείο από το οποίο εξέρχονται της ζώνης Σένγκεν, ανέφερε ο Ντε Μεζιέρ.«Αυτή τη στιγμή εκδίδουμε βίζα. Ομως, δεν υπάρχει αρχείο που να δείχνει αν κάποιο άτομο στην πραγματικότητα έρχεται ή φεύγει από μία χώρα Σένγκεν. Ενα νέο σύστημα θα μας δείχνει πότε κάποιος παρατείνει τη διαμονή του», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

«Θέλουμε να ξέρουμε ποιος έρχεται στη ζώνη Σένγκεν και πότε πρόκειται να φύγει», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι αυτή η καταγραφή είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2016 at 19:36 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply