omadesΑφού ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες η επεισοδιακή άτυπη συνάντηση της Σούπερ Λιγκ και αφού εντός της αίθουσας δημιουργήθηκαν εντάσεις μεταξύ των παραγόντων ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού, αυτά που έγιναν γνωστά ήταν πως θα δημιουργηθεί Επιτροπή που θα έχει σκοπό να παρουσιάσει προτάσεις στην Πολιτεία για άμεσες αλλαγές στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Ωστόσο, κατά την έξοδό τους, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Σάββας Θεοδωρίδης… άστραψαν και βρόντηξαν με τις δηλώσεις τους με τον παράγοντα του Ολυμπιακού μάλιστα να… απολύει μέχρι και τον Ιγκόρ Τούντορ από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, είπε: «Ήταν μία συνάντηση που κινήθηκε προς την θετική κατεύθυνση. Θα γίνει μία επιτροπή από τους 4 μεγάλους, τον κ. Σπανό κι εμένα, ώστε να πάμε στην ΕΠΟ και να συζητήσουμε το θέμα της διαιτησίας, αλλά και να συζητήσουμε με τον κ. Κοντονή για το θέμα του Κυπέλλου και πως μπορεί αυτό να ολοκληρωθεί. Δέχθηκα κριτική από 1-2 εκπροσώπους. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τέθηκε θέμα εναντίον μου, δεν αφορά αυτό τώρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις – θέσεις των παραγόντων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

Ιβάν Σαββίδης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Βέβαια, χρειάζονται κι αυτές κι ας είναι χάσιμο χρόνου. Τουλάχιστον οι επόμενες μπορεί να είναι πιο ουσιαστικές. Μιλήσαμε πολύ αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε ποιοτικό και καθαρό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαφθορά και η κακή διαιτησία προκαλούν τη βία στα γήπεδα. Εγώ ανακοίνωσα στους εκπροσώπους μέσα στην αίθουσα τη θέση μου και θέλω να πω ότι είναι απίθανο να αλλάξω τη θέση μου. Είμαι προσβεβλημένος! Δυστυχώς με χαρακτήρισαν φιλοξενούμενο που τον φροντίζουν!

Αυτό με οδηγεί να σκεφτώ ξανά κάποια πράγματα. Ποια θα είναι η απόφαση που θα καταλήξω, δεν ξέρω. Εγώ στα 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ έχω κάνει πολλά περισσότερα από άλλους σε όλη τους τη ζωή. Εγώ δώσει στα ταμεία του κράτους 308 εκ. ευρώ και απαιτώ σεβασμό. Δεν μπορεί κάποιος να αφαιρεί τα χρήματά μου! Είμαι έτοιμος για όλα! Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τη δική μου τιμή και την τιμή του ΠΑΟΚ.

Υποστηρίζω την κυβέρνηση που ματαίωσε το Κύπελλο και είμαι υπέρ στη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Εγώ απαίτησα μέσα να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα. Διαιτητές σαν τον Παππά πρέπει να αποβληθούν ισόβια. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν υποστηρίζω τα επεισόδια, είμαι εναντίον της βίας. Το είπα και μέσα. Αλλά οι ενέργειες του Παππά προκάλεσαν τη βία. Ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι ή που δεν έμειναν ανάπηροι. Τι περιμένουμε; Να σκοτωθεί κάποιος; Γι’ αυτό τέτοιοι διαιτητές δεν πρέπει να βγαίνουν στα γήπεδα.

Επαναλαμβάνω πως οι ενέργειες των φιλάθλων μας δεν ήταν σωστές. Αν το παιχνίδι είχε διακοπεί τη στιγμή που έπρεπε, δηλαδή όταν δέχθηκε το μπουκάλι ο κ. Σίλβα, εμείς θα το δεχόμασταν και θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν να το διορθώσουμε. Το πρόβλημα της βίας είναι πρόβλημα του κράτους. Πρέπει να επιληφθεί το κράτος. Όπως παλεύουν για την τρομοκρατία έτσι πρέπει να παλεύουν για τη βία. Πληρώνουμε τους διαιτητές για να μας κοροϊδεύουν; Δεν αλλάζω τη θέση μου!

Ακόμα κι αν η Τούμπα κλείσει τις πόρτες σε μένα, εγώ θα επιμείνω στη θέση μου. Δεν έχω κάνει κάτι για το οποίο θα μπορούσα να ντρέπομαι. Το κράτος έχει έναν απόλυτα σωστό επενδυτή, αλλά φαίνεται πως πρέπει να το σκεφτώ ξανά. Είμαι Πόντιος, είμαι υπερήφανος Πόντιος. Από σήμερα θα λέω με υπερηφάνεια πως είμαι Ρωσοπόντιος. Ουδείς έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει τον άλλον. Θα πάμε στα δικαστήρια. Θα προστατεύσω την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Δίνω αξία στο διαβατήριο που είναι στην τσέπη μου. Να, δείτε το! Αν το κράτος μου το έδωσε ως φιλοξενούμενος, ας το πάρει πίσω! Μου κήρυξαν πόλεμο μέσα και θα μπω σε αυτόν τον πόλεμο. Ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Ας ενωθούμε και ας βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό».

Σχετικά με εάν υπάρχει πιθανότητα συνέχισης του Κυπέλλου: «Αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Δεν πάμε στη ρεβάνς ακόμα κι αν γίνει το Κύπελλο. Πιθανότατα εκείνη την ημέρα θα δώσουμε φιλικό παιχνίδι και τα έσοδα θα τα χρησιμοποιήσουμε για μια ασφαλή Τούμπα».

Σάββας Θεοδωρίδης (Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός):
«Είχα καιρό να έρθω στη Λίγκα. Τα ίδια και τα ίδια. Δεν έμαθα κάτι περισσότερο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ντέρμπι της Κυριακής. Τα αποδυτήρια στο Καραϊσκάκη είναι μοναστήρι. Εγώ θέλω να το κάνουμε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Ζητώ από τον κόσμο να είναι ήρεμος. Να φωνάζουν οι φίλαθλοι, αλλά να είναι κόσμιοι. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από εμάς στα αποδυτήρια. Το επαναλαμβάνω: είναι ένα ντέρμπι, μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Να γίνει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι πρόβλημα του κ. Σαββίδη και του ΠΑΟΚ αν δεν θέλει να κατέβει στη ρεβάνς. Στο Κύπελλο συμμετέχουν ομάδες από όλες τις κατηγορίες. Είναι ασέβεια να ματαιωθεί το Κύπελλο. Στην Αγγλία είναι ιερός θεσμός. Δεν μπορούν να το στερήσουν από τον κόσμο. Εμάς μας τραβάνε για ψύλλου πήδημα. Πιστεύω ότι θα γίνει το Κύπελλο. Αργά ή γρήγορα ο κ. Κοντονής θα δώσει εντολή να ξαναρχίσει το Κύπελλο. Αυτό θέλω να πιστεύω. Έχουμε πάρει το πρωτάθλημα και πάμε για το νταμπλ. Σέβομαι τη γνώμη του καθενός. Ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει.

Η «βόμβα» του Σάββα Θεοδωρίδη, αφορούσε τον Ιγκόρ Τούντορ, για τον οποίο έμαθε ότι… έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο κ.Θεοδωρίδης είπε: «Είδατε ότι ο Τούντορ μίλησε με καλά λόγια για τον Ολυμπιακό και απ’ ό,τι γνωρίζω σήμερα τον έδιωξαν».

Ο Αλαφούζος συμφώνησε με Σαββίδη – Μελισσανίδη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, τονίζοντας πως ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας ενημερώθηκε για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση και είναι σύμφωνος με τις θέσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ζητώντας παράλληλα να αυξηθούν τα έσοδα των μικρών ομάδων και τονίζοντας πως πρέπει να αποβληθούν από το χώρο του ποδοσφαίρου όσοι έχουν δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

Γιώργος Σπανός (Πρόεδρος Ατρομήτου): «Νομίζω πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται και να την «πληρώνουν» εκείνοι που φταίνε. Όλοι παράγοντες πρέπει να έχουν αυτοσυγκράτηση. Κάποιες παθογένειες και προβλήματα που έχουμε πρέπει να τα λύσουμε. Έγινε ένα πρώτο βήμα, σε θετικό κλίμα, με κάποιες διαφωνίες που είναι λογικό να υπάρχουν όταν βρίσκονται μαζί 13 ιδιοκτήτες. Το κοινό καλό είναι να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε πρόσωπα και στα πάντα. Όλοι θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, μπορούμε όλοι για το κοινό καλό να συμφωνήσουμε. Συμφωνήσαμε να δημιουργηθεί η επιτροπή που πρότεινε ο Μελισσανίδης».

Σπύρος Κόλλιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.