Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μάρτιος 9th, 2016 by Χρήστος Μίμης

apergia aaΝέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα, κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το συλλαλητήριο που οργανώνουν στις

3 το μεσημέρι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη λάβει απόφαση για 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΒΕΕ και οι επιστημονικοί φορείς.

Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι οι «προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα».

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της αναφέρει ότι «η συνέχιση του αγώνα, έως ότου σταματήσει η δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονόδρομος».

Στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους (ΟΜΥΛΕ), ζητούν «την απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου ηθικά ασφαλιστικού νομοσχεδίου που απειλεί να φέρει σε χειρότερη κατάσταση την κοινωνική ασφάλιση κάθε είδους στη χώρα μας… Να ακουστεί για άλλη μια φορά ακόμα η φωνή των εργαζομένων στα λιμάνια όλης της χώρας για το σταμάτημα του ξεπουλήματος των λιμανιών και την ακύρωση των διάτρητων διαγωνισμών πώλησης των μετοχών τους».

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 9th, 2016 at 11:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply