iban ivan ΙΒΑΝΕπεισοδιακή ήταν η άτυπη συνεδρίαση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, στη συνάντηση που είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος.

Υπό την παρουσία των «ισχυρών» ανδρών των διοικήσεών τους (για πρώτη φορά), Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, σήκωσαν τους τόνους κυρίως απέναντι στην πλευρά του Ολυμπιακού, αναφορικά με την παρουσία υπόδικων στο ποδόσφαιρο και την επιρροή στη διαιτησία.

Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ, η σύσταση επιτροπής που θα συνομιλήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου, ενώ από τον κ. Μελισσανίδη, τέθηκε και θέμα συνέχισης του Κυπέλλου.

Να σημειωθεί πως τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε όχι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης και τον Παναθηναϊκό οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Αθηνά Μπαλωμένου και όχι ο Γιάννης Αλαφούζος που σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατάφερε να αναβάλει ραντεβού με πρέσβη.

Παραλίγο… ξύλο με το «καλημέρα»

Με το ξεκίνημα της συνάντησης υπήρξε μεγάλη ένταση με τον εκπρόσωπο του Παναιτωλικού κ. Κωστούλα να καταθέσει αίτημα αποχώρησης του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, καθώς είναι υπόδικος. Εκεί απάντησε ο Σάββας Θεοδωρίδης λέγοντας: «Είναι ντροπή αυτά που λέτε».

Λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του Ηρακλή, κ. Παπαθανασάκης έθεσε και αυτός ζήτημα νομιμότητας της παρουσίας του υπόδικου Μποροβήλου.

Εκεί απάντησε ξανά ο Σάββας Θεοδωρίδης, λέγονας: «Τα έχετε βάλει όλοι με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή τι θέλετε; Να σηκωθούμε και να φύγουμε;».

Για να ανάψουν ακόμη περισσότερο τα «αίματα» όταν ο κύριος Παπαθανασάκης, είπε: «Είσαι μ…κας και λες μα… κίες» και τότε ο παράγοντας του Ηρακλή σηκώθηκε από την καρέκλα του και κινήθηκε απειλητικά κατά του παράγοντα του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης σηκώθηκε από την καρέκλα του για να τους χωρίσουν την τελευταία στιγμή οι Σπανός και Κομπότης που βρίσκονταν ανάμεσά τους.

Σαββίδης: «Διαχειρίζεται τα λεφτά μου ένας υπόδικος;»

Ακολούθησαν οι παρακάτω έντονοι διάλογοι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» του βορρά, κατηγόρησε την πλευρά των Πειραιωτών για έλεγχο της διαιτησίας, αλλά και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο που αν και υπόδικος, διαχειρίζεται τα χρήματα των ιδιοκτητών!

Σαββίδης: «Ήρθα από τη Ρωσία στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω τις δουλειές μου για να έρθω εδώ και να βοηθήσω να βρούμε μια λύση. Συμφωνώ με την τοποθέτηση της Ξάνθης για πρόταση παρουσίας μόνο των ιδιοκτητών. Αλλά εδώ δεν βλέπω όλους τους ιδιοκτήτες. Δεν ήρθε ο κ. Μαρινάκης».

Γιανίκος: «Έχει λόγο που δεν έχει έρθει ο κ. Μαρινάκης εδώ».

Εκεί δημιουργήθηκε η πρώτα μεγάλη ένταση!

Σαββίδης: «Εσύ δεν θα μου μιλάς. Είσαι υπάλληλος, κι εγώ δεν μιλάω με υπάλληλο».

Θεοδωρίδης: «Έχει λόγο ο κ Μαρινάκης που δεν βρίσκεται εδώ. Κι εγώ υπάλληλος είμαι; Απαγορεύεται να σου μιλάω;».

Σαββίδης: «Εσύ μπορείς να μιλάς, αλλά εδώ έχουν κληθεί οι ιδιοκτήτες. Με αυτούς θέλω να μιλάω».

Κάπου εκεί παρενέβη ο Δημήτρης Μελισσανίδης φωνάζοντας: «Να φύγουν τώρα οι Φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο. Εξω οι Φιλιππινέζες».

Καραπαπάς: «Ντροπή, τι είναι αυτά τα πράγματα»

Γιαννίκος: «Εγώ είμαι αντιπρόεδρος και εκπροσωπώ τον Ολυμπιακό σε διεθνή φόρουμ».

Σαββίδης: «Εσύ να μιλάς με τον Μίχελ, όχι μαζί μου. Αυτός είναι ισότιμος σου. Εδώ μιλούν οι ιδιοκτήτες».

Μίχελ: «Εσύ να μιλάς στο CAS, όχι εδώ».

Σαββίδης: «Σας είχα δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη σας στην Τούμπα στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι οι διαιτητές. Για παράδειγμα, στο Κύπελλο ο Παππάς ήθελε να γίνει ο πρωταγωνιστής. Στο 60’ ο δεν διέκοψε το ματς για το ποτήρι στον Σίλβα. Εάν το διέκοπτε εκεί θα έλεγα ότι είχε δίκιο. Δεν το έκανε όμως και προφανώς είχε λόγο».

Θεοδωρίδης: «Το πρόβλημα στην Τούμπα δεν ήταν οι διαιτητές, αλλά οι οπαδοί».

Σαββίδης: «Το πρόβλημα είναι οι διαιτητές. Και εμείς θα πρέπει να τους βγάλουμε έναν μισθό, να τους πληρώνουμε μπόνους, ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν όσο αυτό μπορεί να συμβεί. Όμως, όση ώρα είμαι εδώ δεν ακούω να δίνουμε λύσεις. Ο καθένας λέει τα δικά του. Θα προσυπέγραφα μόνο το αίτημα του κ. Κωστούλα, περί αποχώρησης του κ. Μποροβήλου, ο οποίος είναι υπόδικος. Είναι έκπληξη που δεν έχει παραιτηθεί ακόμα ο κ. Μποροβήλος.

Δεν μπορεί να διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο και τα λεφτά μου ένας υπόδικος. Εχω βάλει 44 εκατομμύρια ευρώ φέτος και πάνω από 70 την τελευταία πενταετία. Αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα διαχειρίζεται ένας υπόδικός.

Κοιτάξτε κάτι κύριοι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού. Ο πρώτος που πλήττεται από την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός. Τώρα θα αναγκαστεί να δίνει προκριματικά για να βρεθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όμως δεν το είχατε σκεφτεί όταν ρίχνατε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτό το σημείο. Το πρόβλημα είναι οι διαιτητές και όλο σύστημα που έχετε δημιουργήσει, μέσω στρατών και δημοσιογράφων.

Και ακούστε και κάτι τελευταίο. Επειδή με κατηγορήσατε ότι δεν είμαι Έλληνας. Εγώ λοιπόν θα δηλώνω Ρώσος στο εξής. Αφού δεν με δέχεστε ως Πόντιο Έλληνα και αφού κάποιοι είχατε το θράσος να με αποκαλέσετε ξένος».

Θεοδωρίδης: «Να απαντήσετε ποιοι σας λένε ξένο».

Σαββίδης: «Εμείς οι δύο θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Γιαννίκος προς Σαββίδη; «Γιατί μήπως είσαι Έλληνας;»

«Εσύ σήκω και φύγε τώρα από εδώ μέσα. Φύγε από μπροστά μου να μην σε βλέπω».

Μελισσανίδης για αλλαγή της ΕΠΟ και… στοίχημα

Μετά τον χαμό μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με εκείνους του Ολυμπιακού, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος έκανε πρόταση για αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ εδώ και τώρα, δημιουργία εξαμελούς επιτροπής που θα συνομιλήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ενώ πέταξε και την… βόμβα περί εμπλοκής του στοιχήματος αναφορικά με τα αποτελέσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ομιλία του Μελισανίδη:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει κάθε εβδομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι «μικροί» και οι «μεγάλοι» ξέρουμε. Και οι «μικροί» μην κάνετε πως δεν γνωρίζετε τι γίνεται. Μην φοβάστε και μην καλύπτετε κανένας. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας βοηθήσει. Ο Σαββίδης έχει δίκιο σε όσα λέει. Εμείς πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Να δημιουργήσουμε μία επιτροπή από 4 εκπροσώπους των «μεγάλων» και άλλου 2 από «μικρούς». Να πάμε στον Κοντονή να ζητήσουμε να αλλάξει η ΕΠΟ και να φτιάξει η διιατησία. Είναι καθήκον μας. Να γίνει μια κοινώς αποδεκτή η κατάσταση στη διαιτησία και στην ΕΠΟ. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ τώρα και να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας.

Και μια ακόμα πρόταση: Ο πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν να δίνει το 40% των εσόδων του στις μικρές ομάδες προς ενίσχυσή τους.

Επίσης, πρέπει να παραδεχτούμε πως υπάρχει πρόβλημα στοιχήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίζουν όλοι στοιχήματα και το ξέρουμε».

Θεοδωρίδης: «Πες ονόματα».

Μελισσανίδης: Όταν έρθει η ώρα θα τα πω».

Θεοδωρίδης: «Πριν πεις οτιδήποτε άλλο να παραδεχτείς ότι είσαι ο ιδιοκτήτης στην ΑΕΚ. Να δείξεις ότι είσαι άντρας».

Μελισσανίδης: «Αυτό είναι το πρόβλημά σου; Η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και διευθύνοντας σύμβουλο».

Οι εκπρόσωποι των ομάδων

Από τις 16 ομάδες, οι 14 εκπροσωπήθηκαν, καθώς Καλλονή και Πανθρακικός δεν έστειλαν παράγοντα στη συνάντηση. Στα αξιοσημείωτα, πως το «παρών» έδωσε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, παρότι του έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Επίσης, η Ξάνθη ενώ εξέδωσε ανακοίνωση αποχής, τελικά έχει απεσταλμένο τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Στράτο.

Η επιστολή της Ξάνθης

Η επιστολή: «Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, στις 04.03.2016 απέστειλε επιστολή στη SUPER LEAGUE την οποία και δημοσιεύουμε. Μέχρι και το λεπτό που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είχε καμία ενημέρωση και απάντηση. Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, δεν θα συμμετάσχει, δια του «ιδιοκτήτη» της, στην άτυπη αυτή συνάντηση των ιδιοκτητών, μη γνωρίζοντας, όπως αυτή έχει ζητήσει, ποιοι εκ των ιδιοκτητών θα παρευρεθούν».

Αναλυτικά στο τραπέζι των συζητήσεων παραβρέθηκαν οι:

Από τον ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος, Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος, Λούμπος Μίχελ, ο γενικός διευθυντής, Μάκης Γκαγκάτσης και το μέλος της διοίκησης, Μαρία Γκοντσάρεβα.

Για την ΑΕΚ στη διοργανώτρια βρίσκονται ο διοικητικός ηγέτης, Δημήτρης Μελισσανίδης και ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξης Δέδες.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο αντιπρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου και Αθηνά Μπαλωμένου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της, Σταμάτης Γαρρής.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν, ο αντιπρόεδρος, Σάββας Θεοδωρίδης, ο νομικός σύμβουλος, Θόδωρος Γιαννίκος και διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς.

Για τον Αστέρα Τρίπολης, το «παρών» έδωσαν ο ιδιοκτήτης, Γιάννης Καϋμενάκης, αλλά και ο πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος. Στο Μαρούσι είναι και ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Στα γραφεία βρέθηκαν και ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, παρότι του έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, τον ΠΑΣ εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, τον Παναιτωλικό ο πρόεδρος, Φώτης Κωστούλας, τον Πανιώνιο οι Χρήστος Δάρας και Νίκος Ζαμάνης, τη Βέροια, ο ιδιοκτήτης Θοδωρής Καρυπίδης, τον Ηρακλή, ο πρόεδρος Σπύρος Παπαθανασάκης και ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τον Πλατανιά, ο πρόεδρος, Μανώλης Μαθιουλάκης.

Να σημειωθεί πως μικρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ καθ’ όλη τη διάρκεια της περίπου τρίωρης συνάντησης.

 Σπύρος Κόλλιας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.