Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πολύ πλούσιοι δεν έχουν καθόλου, μα καθόλου τις ίδιες ανησυχίες με άλλους

Μάρτιος 7th, 2016 by Σταματίνα

riche

Κι όμως, οι πάμπλουτοι άνθρωποι του πλανήτη, όπου τα έσοδά τους φθάνουν ακόμη και τα 30εκ. το χρόνο έχουν περίπου τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, καθώς το να χάσουν μεγάλο μέρος των κερδών τους  είναι πιο εφικτό από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Παρ’όλα αυτά οι «ακριβές» απολαύσεις τους βαστάνε…γερά.

Η τελευταία έρευνα του Knight Frank αποδεικνύει πως οι εκατομμυριούχοι έχουν εντελώς δικά τους προβήματα. Τα κληρονομικά, οι φόροι και η παγκόσμια ύφεση είναι στην κορυφή της πυραμίδας με τις ανησυχίες που μπορεί να έχεις ένας πάμπλουτος.

  • Ανησυχίες

Οι πλειοψηφία των πλουσίων που ρωτήθηκαν για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία που έχουν σχετικά με τα οικονομικά τους, απάντησαν τα κληρονομικά ζητήματα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την διατήρηση και την εξασφάλιση της περιουσίας τους για τα επόμενα 10 χρόνια.Περίπου το 50% παραδέχθηκε πως οι φόροι είναι ένα εξαιρετικά φλέγον ζήτημα για την επόμενη δεκαετία, ενώ η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λήφθηκε σοβαρά υπόψιν από το 47%.

  • Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Τραπεζίτες και οικονομικοί σύμβουλοι, που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία περίπου 45.000 υπέρ-εκατομμυριούχων, αξίας (όλων μαζί) 1 τρις. Δολάρια, μίλησαν στον Knight Frank για τις ανησυχίες τους.

Οι ίδιοι αποκάλυψαν πως ο αριθμός των σούπερ-πλουσίων ανθρώπων είναι πιθανό να μειωθεί, καθώς ο κόσμος εισέρχεται σε οικονομικής επιβράδυνσης, με κύρια αχίλλειος πτέρνα είναι η πτώση της οικονομίας της Κίνας και η προβληματική πολιτική στην εξαγωγή προϊόντων των περισσότερων χωρών.

Τα δύο τρίτα των συμβούλων και των τραπεζικών δήλωσαν πως οι πελάτες τους έχουν αυξήσει τα έσοδά τους με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, πράγμα που πιθανόν να μην συμβεί την επόμενη δεκαετία.

Τα χαμηλά επιτόκια σε όλον τον κόσμο, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η συνταξιοδότηση είναι οι μεγαλύτερες σκουτούρες που έχει ένας πλούσιος, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να διατηρήσει όλον του τον πλούτο, ώστε να την «αφήσει» στους απογόνους του.

  • Γλυκές απολάυσεις: Που διαθέτουν τα περισσότερα χρήματα

Παρά όλες αυτές τι θεωρίες, το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως οι φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι θα τις αυξήσει ακόμη περισσότερο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Η φιλανθρωπία μεταξύ των υπερ-πλουσίων βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και συνεχίζει να αυξάνεται. Οι  υπερ-πλούσιοι αυξάνουν επίσης την κατανομή του ενεργητικού τους σε επενδύσεις, όπως έργα τέχνης και δεύτερες κατοικίες στο εξωτερικό»είπε οικονομολόγος  ο Cohen.

Οι ίδιοι, επίσης, συνεχίζουν να επενδύουν σε κλασικά αυτοκίνητα και κοσμήματα ακόμη και όταν ο πλούτο τους αρχίζει να συρρικνώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από New World Wealth για την Έκθεση του Knight Frank.
Στα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 187,500 Εκατομμυριούχοι παγκοσμίως, από 193.100 που ήταν το 2014.


iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 7th, 2016 at 23:17 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply