Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι δύο Ελληνες που μπήκαν φέτος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο

Μάρτιος 6th, 2016 by Σταματίνα

niarxos.2.3.708

Ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης είναι οι μοναδικοί Ελληνες που συμπεριλήφθησαν στη φετινή λίστα του Forbes, με τους πλουσιότερους στον κόσμο.

Η λίστα, η οποία ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνει 1.810 άτομα οι οποίοι έχουν περιουσία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Σε αυτή συμπεριλήφθησαν και φέτος ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης.
Ο κ. Νιάρχος βρίσκεται στην 688η θέση της λίστας, με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια. Για τον 62χρονο- ο οποίος ανέβηκε από τη θέση 737 στην οποία βρισκόταν πέρυσι- πηγή της περιουσίας του, σύμφωνα με το Forbes, είναι η συλλογή έργων τέχνης.

Ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου ζει στο Παρίσι, έχει τέσσερα παιδιά και έχει κληρονομήσει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Αυτή, σύμφωνα με το Forbes, λέγεται ότι περιέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή από έργα του Βαν Γκογκ, όπως και ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Πάμπλο Πικάσο, τον πίνακα «Εγώ ο Πικάσο».

Ο Φίλιππος Νιάρχος κατάφερε να μεγαλώσει τη συλλογή που πλέον περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα του Αντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.

Ο Σπύρος Λάτσης από την άλλη βρίσκεται στην 906η θέση της λίστας, με 2 δισ. δολάρια περιουσία, η οποία προέρχεται από τον τραπεζικό και τον ναυτιλιακό τομέα. Ο 69χρονος ζει στη Γενεύη και έχει δύο παιδιά.

Ο κ. Λάτσης, που πέρυσι βρισκόταν στη θέση 782 της λίστας, χειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά από το θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003. Ο στόλος της οικογένειας περιλαμβάνει πάνω από 10 τάνκερ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας προέρχεται από αλλού πλέον σύμφωνα με το Forbes, και συγκεκριμένα από την EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη, της οποίας είναι πρόεδρος του συμβουλίου ο κ. Λάτσης. Επίσης, η οικογένεια κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο των Ελληνικών Πετρελαίων και της Lamda Development.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα με τους 1.810 πλουσιότερους του κόσμου από το Forbes υπάρχουν και αρκετοί δισεκατομμυριούχοι ελληνικής καταγωγής.

 

 iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 6th, 2016 at 14:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply