Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δ.Αβραμόπουλος: Μέχρι τέλος Μαρτίου θα μπουν 100.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μάρτιος 6th, 2016 by Χρήστος Μίμης

Ενα μικρό πλοιάριο με αφρικανούς μετανάστες καταφτάνει, πριν μερικές ημέρες, στο λιμάνι της ΛαμπεντούζαΣοκαριστικοί είναι οι αριθμοί που έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τις προσφυγικές ροές που αναμένονται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε την έκτακτη Σύνοδο Κρουφής ως «εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε ότι 100.000 άνθρωποι θα μπουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, είπε ότι το 57% των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη είναι παιδιά και ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τα Σκόπια.

Επανέλαβε πάντως τη διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποβολής κάποιας χώρας από την ζώνη Σένγκεν, μιλώντας σε εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Αντενάουερ.

Σχολιάζοντας το χθεσινό ανακοινωθέν μετά από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ότι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

«Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν», τόνισε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι ως το τέλος του χρόνου «να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν».

Ακόμη, μιλώντας στο Skytg24, o κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία τα hotspot είναι πλήρως λειτουργικά.

«Το 100% των ανθρώπων που φτάνει στις δυο αυτές χώρες, πλέον, καταγράφεται και πραγματοποιείται διαδικασία ταυτοποίησης. Λαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων, αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Το σχέδιο κατανομής των προσφύγων, τώρα, μπορεί να βρει πλήρη εφαρμογή», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η συνεργασία με την Τουρκία, έχοντας επίγνωση ότι απομονωμένες, εθνικές λύσεις, δεν αποτελούν λύσεις.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 6th, 2016 at 11:39 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply