ikea-708

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS ολοκλήρωσε, πριν από λίγες μέρες, τον πλήρη εξοπλισμό και τη διαμόρφωση δύο αιθουσών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ.), μετατρέποντάς τες σε λειτουργικές βιβλιοθήκες, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.

Τα εγκαίνια των βιβλιοθηκών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25.02 από τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γεώργιο Καμίνη, παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά το έργο που έχει υλοποιηθεί. Στον χώρο δημιουργήθηκε η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη της χώρας την οποία μπορούν να επισκέπτονται μητέρες με βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας, καθώς και μία δεύτερη βιβλιοθήκη η οποία απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Ο χώρος είναι, επίσης, διαμορφωμένος για να φιλοξενεί εκδηλώσεις και διάφορα προγράμματα.

Οι δύο χώροι εξοπλίστηκαν πλήρως από την ΙΚΕΑ ώστε τα παιδιά, από τους πρώτους μήνες της ζωής τους, να έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία σε ένα άνετο, ασφαλές, δημιουργικό και πολύ φιλικό περιβάλλον και να εξοικειωθούν μαζί τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά θα φιλοξενούνται στην δεύτερη βιβλιοθήκη, έναν χώρο όπου η ανάγνωση θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία και όπου θα μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα και εκδηλώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αμφιθεάτρου.

Η κυρία Λήδα Φουρλή, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS υπογράμμισε ότι «Η ΙΚΕΑ του ομίλου FOURLIS έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, νέοι, γυναίκες) με παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει συνέργειες με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλους κοινωνικούς φορείς, στοχεύοντας κυρίως στον εξοπλισμό κοινωνικών υποδομών αλλά και τη σίτιση συνανθρώπων μας, μέσω συνεργασίας με τον οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Αυτή τη  στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα υποστήριξης δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Γιάννενα και τη Λάρισα, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία καλύτερη ζωή για όλους και κυρίως για τα παιδιά».



Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από το 2009, με πλήθος ενεργειών, μεταξύ των οποίων η στήριξη υποδομών φιλοξενίας αστέγων και σίτισης, η ενίσχυση βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ο εξοπλισμός βιβλιοθηκών και πολλών άλλων δομών κοινωνικής μέριμνας στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.