Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Καναδάς το μηδένισε: Πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε

4 Μαρτίου, 2016 by Σταματίνα

xryso_canada708

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε ο Καναδάς: Πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού που κατείχε.

Τον περασμένο μήνα, πούλησε τις τελευταίες 21.851 ουγγιές χρυσού και πλέον στο θησαυροφυλάκιό του το κράτος του Καναδά έμειναν μόλις 77 ουγγιές χρυσού αξίας 95.000 δολαρίων.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Bank of Canada λέγοντας πως«Τα αποθέματα χρυσού του Καναδά ανήκουν στην καναδική κυβέρνηση υπό τον υπουργό Οικονομικών», σημείωσε εκπρόσωπος της on Wednesday. “Οι όποιες αποφάσεις σχετίζονται με τον χρυσό λαμβάνονται από τον υπουργό Οικονομικών συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Ian Lee, οικονομολόγο του Sprott School of Business στο Πανεπιστήμιο του Carleton, η Οττάβα δεν έχει κανένα πραγματικό λόγο να συνεχίζει να κρατά τα αποθέματα χρυσού της, εκτός από την τήρηση της παράδοσης που θέλει της χώρες να έχουν χρυσό στην κατοχή τους.

Η κίνηση της πώλησης των αποθεμάτων, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης δεν συνδέεται με την τρέχουσα τιμή του χρυσού αλλά βασίζεται σε μακροπρόθεσθο σχεδιασμό.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2016 at 19:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply