Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Αθλιες και τραγικές οι ελληνικές φυλακές

3 Μαρτίου, 2016 by Σταματίνα

fil-708_1

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατρακύλα των Ελληνικών φυλακών και του κατ’ ευφημισμού σωφρονιστικού συστήματος δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο».

Ακόμη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι παρά «την εκτεταμένη αποσυμφόρηση οι συνθήκες κράτησης στις περισσότερες Ελληνικές φυλακές μόνο ως άθλιες και τραγικές μπορούν να χαρακτηριστούν, ενώ ταυτόχρονα, η υπηρεσιακή και οργανωτική «ανοργανωσιά», σε συνδυασμό με την πλήρη υποστελέχωση του προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που αγγίζει τα όρια της διάλυσης, συνθέτουν το παζλ της καθημερινής κατάρρευσης του συστήματος κράτησης».

Επίσης, μεταξύ των άλλων, η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η έκθεση της CPT, «δεν είναι μόνο αποκαλυπτική, αλλά ουσιαστικά αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη γύμνια, την αθλιότητα, την εκμετάλλευση, τον φόβο και την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που βιώνουν οι αδύναμοι και συνειδητοποιημένοι (με την έννοια της αναγνώρισης της παραβατικής τους συμπεριφοράς) κρατούμενοι, οι οποίοι επιδιώκουν μόνο την έκτιση της ποινής τους και την γρήγορη επανένταξή τους», ενώ «την ίδια κατάσταση μαζί με αυτούς βιώνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές».

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2016 at 16:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply