Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο παγκόσμιος χάρτης της βίας: Οι μεγαλύτερες μάχες των τελευταίων 4.000 ετών σε μία εικόνα

3 Μαρτίου, 2016 by Σταματίνα

xartis.2.3.708

Τη «γεωγραφία της βίας» αποκαλύπτει ένας νέος διαδραστικός χάρτης, με τις μεγαλύτερες μάχες του κόσμου οι οποίες έγιναν τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτό το διαδραστικό ταξίδι σε κάθε μάχη δεν δημιουργήθηκε με βάση ιστορικά στοιχεία, αλλά από τις καταχωρήσεις στο Wikipedia. Τον χάρτη σχεδίασε η ολλανδική εταιρεία LAB1100,

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ο χάρτης δεν είναι απόλυτα αξιόπιστος, καθώς τα στοιχεία του Wikipedia δεν είναι 100% ακριβή, ενώ μπορεί να μην έχουν συμπεριληφθεί κάποιες σημαντικές μάχες. Πάντως, στην έρευνά της η εταιρεία κατέληξε σε 12.703 μάχες, με ακριβή τοποθεσία και ημερομηνία, από τις οποίες οι 2.657 ήταν από το Wikidata, και οι υπόλοιπες από το Dppedia.

Η αρχαιότερη μάχη που περιλαμβάνει ο χάρτης είναι του Ζουόλου, στην Κίνα, το 2500 π.Χ. Πντως η μορφή του θα συνεχίζει να αλλάζει, καθώς η εταιρεία θα λαμβάνει περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για το τι έχει συμβεί στην ιστορία. Και, δυστυχώς, για κάποια σημεία η ανανέωση των στοιχείων πρέπει να είναι διαρκής, καθώς είναι σε εξέλιξη ακόμη εμπόλεμες συγκρούσεις.Εξερευνήστε τον χάρτη ΕΔΩ

 

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2016 at 23:55 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply