Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο ΕΣΠΑ με επιδότηση 50.000 ευρώ

3 Μαρτίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Από 8 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων
lefta λεφτα
Επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την έναρξη-υποστήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Η δράση με τίτλο «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» καλύπτει όλη τη χώρα και ανοίγει για υποβολή αιτήσεων στις 8 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται, στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης, έργα με συνολικό προϋπολογισμό από 5.000 έως 25.000 ευρώ. Ποσό που μπορεί να αυξηθεί εάν η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Στην περίπτωση συνεργασίας δύο δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου έχει «οροφή» τις 40.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση συνεργασίας τριών ή περισσότερων δικαιούχων τις 50.000 ευρώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το προσφυγικό και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και προσλήψεις εκτός Μνημονίου. Θα καλυφθούν θέσεις από ειδικότητες ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Συνολικά 450 εκατομμύρια ευρώ ζήτησε η Ελλάδα από την Ευρώπη προκειμένου να προχωρήσει σε αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στους καταυλισμούς των προσφύγων. Οι αρχικές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις για να αντιμετωπιστούν οι υπεράριθμες ανάγκες.

Αρχικά, με προσωπικό θα ενισχυθούν τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων (hotspots) και αργότερα και τα νησιά που δέχονται μεγάλο προσφυγικό ρεύμα. Παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθορίστηκε το ύψος των μισθών των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στα παραπάνω προγράμματα. Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι θα λαμβάνουν μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.ά.). Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται νυχτερινή βάρδια στα hotspots.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2016 at 17:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply