gates.1.3.708

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κέρδισε περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον τον τελευταίο χρόνο. Η Κίνα είχε τους περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη χώρα. Και ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να υπερβάλει για την περιουσία του.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ετήσια λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στη λίστα με εκείνους που έχουν τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος μπήκαν 1.810 άνθρωποι, 16 λιγότεροι από ότι πέρυσι. Και μόλις 190 είναι γυναίκες.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του να φτάνει τα 75 δισ. δολάρια, ενώ η Λιλιάν Μπετανκούρ, η 93χρονη κληρονόμος της L’Oreal έχει τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες, με 36,1 δισ. δολάρια.

«Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα φέτος ήταν το πόσοι λίγοι βγήκαν από τη λίστα», παραδέχθηκε ο Κέρι Ντόλαν, αρχισυντάκτης του Forbes, αναφερόμενος στο γεγονός ότι κατέρρευσε η τιμή του πετρελαίου αλλά και τα χρηματιστήρια. «Αυτοί που βγήκαν αντικαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό από όσους προέρχονται από τις τεχνολογικές εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίες χάρισαν στους ιδιοκτήτες τους σημαντική περιουσία σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Ο μεγαλύτερος «χαμένος» της λίστας είναι ο Κάρλος Σλιμ. Ο Μεξικανός μεγιστάνας, με συμφέροντα στις τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ και το πετρέλαιο έχασε 27,1 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο. Τώρα, η περιουσία του φτάνει στα 50 δισ. και είναι ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο.

Στον αντίποδα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στα 31 του ήταν ο μεγάλος νικητής της περασμένης χρονιάς, προσθέτοντας άλλα 11,2 δισ. δολάρια στην περιουσία του, για να μπει στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά. Πλουσιότεροι από εκείνον πλέον είναι μόνο ο Γκέιτς, ο Ισπανός ιδιοκτήτης του Zara Αμάνσιο Ορτέγκα, ο μεγιστάνας των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ, ο Κάρλος Σλιμ και ο ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Αλλες ενδιαφέρουσες παρουσίες στη λίστα είναι ο Κάμερον Μάκιντος, ο πρώτος που έγινε δισεκατομμυριούχος από τις παραγωγές μιούζικαλ, ενώ άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα είναι ο Ρούπερτ Μέρντοκ (στην 96η θέση με 10,6 δισ.), ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς (154η θέση με 7,6 δισ.) και ο Τζόρτζιο Αρμάνι (6,1 δισ.).

Από την άλλη, υπάρχει και η διαφωνία του Forbes Με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός μεγιστάνας, που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δηλώνει ότι έχει περιουσία 10 δισ. δολάρια. Κάτι το οποίο αμφισβητεί το περιοδικό, το οποίο έπειτα από την έρευνά του πιστεύει ότι το σωστό ποσό είναι 4,5 δισ. δολάρια.

Ακόμη, από τους δέκα πλουσιότερους στον κόσμο οι οχτώ είναι Αμερικανοί. Από τη συνολική λίστα των 1.810, 540 είναι από τις ΗΠΑ, 251 από την Κίνα και 120 από τη Γερμανία. Μάλιστα, στη λίστα μπήκαν 70 νέοι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι της τελευταίας χρονιάς.

Συνδυαστικά πάντως, οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν πάνω από 70 δισ. δολάρια την τελευταία χρονιά. Ο συνολικός πλούτος των 20 πρώτων θέσεων έπεσε από τα 899 δισ. που ήταν πέρυσι στα 827 δισ. φέτος.

Οι 10 πλουσιότεροι στον κόσμο


Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.