Λόγω επεισοδίων
paok-olympiacos
Με τον χειρότερο τρόπο… ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (1-2) στην Τούμπα, καθώς στο 89ο λεπτό δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή Παππά να μην καταλογίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο.

Ο επιπρόσθετος βοηθός (πίσω από την εστία) απέβαλε τον Σλοβάκο για διαμαρτυρία και κάπου εκεί η αναμέτρηση «τινάχτηκε στον αέρα» με οπαδούς να εισβάλλουν στο γήπεδο και να κυνηγούν τον διαιτητή Παππά.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε εισβολή φιλάθλων και δύο φορές ρίψεις αντικειμένων που σημαίνει οριστική διακοπή του αγώνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα περίπου στις 22:15.

Ξεκίνημα με γκολ…

Μόλις στο 9′ ο Τσίμιροτ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μακ και ο Σλοβάκος πλάσαρε τον Καπίνο άνοιξε το σκορ στην Τούμπα σε μια φάση που έδειξε πως θα γίνονταν ένα καλό παιχνίδι.

Στο 27΄ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, βρήκε τον Καμπιάσο στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Αργεντινός με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 38΄ο Μακ έκανε σλάλομ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έφτασε σχεδόν μέχρι την εστία του Καπίνο από τα αριστερά, έβγαλε παράλληλη σέντρα, ωστόσο οι αμυντικοί των “ερυθρολεύκων” την τελευταία στιγμή έδιωξαν πριν βάλει το πόδι του ο Πέλκας.

Με το ισόπαλο 1-1 έληξε το πρώτο ημίχρονο και με τον Ολυμπιακό να έχει βρει τον ρυθμό του στο γήπεδο και τον ΠΑΟΚ να κινείται μέσα σε κλίμα νευρικότητας, κυρίως απέναντι σε αποφάσεις του διαιτητή. Στην επανάληψη κι ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τις ισορροπίες του στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός έφτασε στην μεγάλη ευκαιρία. Στο 47΄ ο Ιντέγιε μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και από πολύ πλάγια θέση έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Φουστέρ με την πίεση του Τζαβέλλα σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής του “Δικεφάλου”, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 57΄ όμως ήταν οι φιλοξενούμενοι που παραβίασαν για δεύτερη φορά την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Σεμπά βγάζει παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Φουστέρ με σουτ σε πρώτο χρόνο νικά τον Βελλίδη για να γράψει το 1-2. Δυο λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη μικρής διάρκειας διακοπή του αγώνα, καθώς ένα πλαστικό ποτήρι με νερό προσγειώθηκε στην πλάτη του Μάρκο Σίλβα και αυτό είχε σαν συνέπεια να διακοπεί το παιχνίδι, για τις αναγκαίες συστάσεις.

Στο 67΄ σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μυστακίδης έστρωσε στον Κάτσε κι εκείνος δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού σούταρε στέλνοντας τη δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Στο 82΄ ο Βελλίδης τροφοδότησε με τα χέρια τον Τσίμιροτ, εκείνος πιέστηκε και έκανε λάθος και ο Καμπιάσο προσπάθησε με σουτ να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 86΄ έγινε η φάση που άναψε “φωτιές” στην Τούμπα κι έγινε η αφορμή για τη διακοπή της αναμέτρησης. Πέναλτι που έγινε στον Μακ σε ανατροπή από τον Καπίνο δεν καταλογίστηκε από τον ρέφερι και αυτό ήταν η “φλόγα στο φιτίλι” για τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στη συνέχεια και οδήγησαν στη διπλή διακοπή του ημιτελικού.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οργισμένοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας στους παίκτες της ομάδας τους να αποχωρήσουν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έπιαναν… δουλειά στο πέταλο της Θύρας 4. Συνέπεια αυτού ήταν η αποχώρηση διαιτητών και ποδοσφαιριστών και όταν μετά από μικρή διακοπή επέστρεψαν στο γήπεδο, η εικόνα επαναλήφθηκε με συνέπεια την οριστική διακοπή του ημιτελικού.

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Κίτρινες κάρτες: Βίτορ, Αντόνις, Λέοβατς, Μακ – Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε

Κόκκινες: 87΄ Μακ

ΠΑΟΚ:
Βελλίδης, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μυστακίδης (81′ Αθανασιάδης), Χαρίσης (62′ Κάτσε) , Αντόνις (77′ Κίτσιου), Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ.

Ολυμπιακός:
Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Βούρος, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (89′ Ντομίνγκεζ) Φουστέρ (75′ Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε.

Συνέχεια την Πέμπτη…

Στον έτερο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ, με ενισχυμένη τη ψυχολογία μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, θέλει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, ώστε να πάει με άνεση στον επαναληπτικό του Περιστερίου.

Η ομάδα του Γκας Πογιέτ είναι το λογικό φαβορί, αλλά ο Ατρόμητος θέλει προσοχή, καθώς έχει βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και θα παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο για το θετικό αποτέλεσμα, ελπίζοντας στην ανατροπή των προγνωστικών.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης:

TETAΡTH
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (1-2 – διακοπή στο 89′)

ΠΕΜΠΤΗ
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Ατρόμητος

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.