9b306dfecbf23100cd69f48ff2d58a4d_XL.jpg,qt=1456230163.pagespeed.ce.QPKp-lhiEU

Υπάρχουν πολλοί ικανοί λόγοι για να παραιτηθείτε από την δουλειά σας. Για παράδειγμα όταν οι αξίες σας δεν συμβαδίζουν με εκείνες του εργοδότη σας, όταν δεν είστε παθιασμένοι με τη δουλειά που κάνετε ή ακόμα όταν έχετε μια καλύτερη προσφορά για μια θέση εργασίας.

Αλλά ίσως το μεγαλύτερο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε, είναι όταν σας πιάνει το στομάχι σας όταν το Σαββατοκύριακο έρχεται στο τέλος… επίσης γνωστό και ως «Σύνδρομο της Κυριακής».



Πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτό το αίσθημα φόβου και άγχους, την Κυριακή το βράδυ, ειδικά μετά από ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο ή όταν έχουν μια ιδιαίτερα πολυάσχολη εβδομάδα μπροστά τους. Στην πραγματικότητα, το 76% των Αμερικανών εργαζομένων λένε ότι βιώνουν αυτό το σύνδρομο, σύμφωνα με έρευνα του Monster.com.

«Το σύνδρομο αυτό μπορεί να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για τον καθένα», λέει η Lynn Taylor, η εθνική εμπειρογνώμονας στο χώρο εργασίας και συγγραφέας βιβλίων. «Είναι η μετάβαση από μια ψυχολογία αναψυχής στις καθημερινές προκλήσεις, αλλά εάν αισθάνεστε παγιδευμένοι, χωρίς ελπίδα για τη δουλειά σας για εβδομάδες ή μήνες, όταν έρχεται η Δευτέρα, ήρθε η ώρα να ψάξετε για κάτι καινούργιο».

Η ζωή είναι πάρα πολύ σύντομη για να την σπαταλάτε σε μια δουλειά που σας προκαλεί παρατεταμένη δυστυχία ή στρες, προσθέτει η Taylor. «Το άγχος μπορεί όχι μόνο να σας χαλάσει το Σαββατοκύριακό σας, αλλά ακόμα και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας. Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι έχετε επιλογές. Η μελλοντική καριέρα σας περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σας».

 

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.