agrotes.20.2.708Μπορεί το Μαξίμου να κάνει λόγο για μία συζήτηση ειλικρινέστατη, σε κλίμα πολύ καλό,

σοβαρό και αλληλοκατανόησης, ωστόσο η άλλη πλευρά αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει κάτι.

Αγρότες για Τσίπρα: «Δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε και στους άλλους»
Με τη φράση «δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα», ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των οκτώ μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, Δημήτρης Μόσχος, εξέφρασε την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα του σημερινού διαλόγου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ για το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών) και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», μας είπε χαρακτηριστικά. «Το μόνο θετικό είναι το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα», μας επισήμανε.

Λέγοντας «αμφιβάλλω αν η ελληνική κυβέρνηση θα κατεβάσει για ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μόσχος σημείωσε πως «το τι μέλλει γενέσθαι στα μπλόκα, θα κριθεί στις επόμενες ώρες».

Μπούτας: Συνεχίζουμε τον αγώνα, είμαστε σε ετοιμότητα, περιμένουμε τον νόμο για το ασφαλιστικό
«Συνεχίζουμε τον αγώνα, είμαστε σε ετοιμότητα, περιμένουμε τον νόμο για το ασφαλιστικό», είναι το μήνυμα των αγροτών μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι από 69 μπλόκα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο η φράση του Βαγγέλη Μπούτα ότι «είμαστε σαράντα ημέρες στον αγώνα, δεν είναι αγώνας μια και έξω, ο αγώνας αυτός είναι παρακαταθήκη για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα», θεωρείται ότι προϊδεάζει για αποχώρηση των αγροτών από τα 69 μπλόκα που εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Στις δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής ανακοίνωσε ότι «για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο που δεν το κουβέντιαζαν μέχρι τώρα, θα περιμένουμε να δούμε τον νόμο, παραμένουμε σε ετοιμότητα».

«Έγινε σοβαρή συζήτηση, σε καλό κλίμα και αλληλοκατανόηση για τα συνολικά ζητήματα άλλα και γενικότερα για τον αγροτικό κλάδο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξηγήσει ότι ο συνδυασμός φορολογικών εισφορών και ασφαλιστικών είναι ελαφρυντικός για το 95% των αγροτών», σημείωσαν εκπρόσωποί των αγροτών.

Τι υποστηρίζει το Μαξίμου
Αυτό που σημειώνει η κυβέρνηση στους αγρότες, είναι ότι ο συνδυασμός των εισφορών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι για την πλειοψηφία των αγροτών ελαφρυντική (σ.σ. με τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται ότι αυτό είναι περίπου το 95% των αγροτών). Όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, αυτός ήταν και ο στόχος της μεταρρύθμισης, να κάνει πιο δίκαιη την κατανομή των βαρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους αγρότες ότι η βασική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι όλοι οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στην εθνική σύνταξη και να έχουν τη δυνατότητα ο καθένας να «χτίζει» παραπάνω με τις εισφορές. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ποινικοποίηση της κινητοποίησης. Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος και πως γι’ αυτό θέλει να είναι σε διαρκή επικοινωνία η κυβέρνηση με τους αγρότες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.