pizza708_2Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Michigan, η πίτσα είναι ένα από τα πιο εθιστικά φαγητά που υπάρχουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πεντάδα με τα πιο εθιστικά φαγητά στον κόσμο περιλαμβάνει την πίτσα, τις τηγανιτές πατάτες, την σοκολάτα, το τυρί και το τοστ (σάντουιτς).

Μάλιστα τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως πιο εθιστικές καταλήγουν να είναι οι επεξεργασμένες τροφές με αυξημένη ποσότητα λίπους, ζάχαρης και υδατανθράκων.

Όσο για την πίτσα, θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των «εθιστικών φαγητών», καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα από ζάχαρη, τυρί, υδατάνθρακες και (συνήθως πρωτεΐνη), συστατικά που περιέχονται στο top 5 της λίστας.



Συγκεκριμένα, μία κανονικού μεγέθους ζύμη είναι γεμάτο ζάχαρη, ενώ το λιωμένο τυρί και η σάλτσα έχουν περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης επιπλέον. Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει πως η ζάχαρη μπορεί να είναι πιο εθιστική ακόμη και από την κοκαΐνη και ότι το τυρί περιέχει την καζεΐνη, μία πρωτεΐνη που βοηθάει στην πέψη και είναι εξίσου εθιστική.

Αν επίσης τρώτε την πίτσα σας με πεπερόνι ή μπέικον, τότε οι πιθανότητες να της αντισταθείτε είναι πολύ λίγες, μίας και το νιτρικό νάτριο, είναι το συντηρητικό που δίνει πιο ωραία γεύση στα αλλαντικά.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.