weropalsnao1

Οδηγίες για επιβάτες από έναν πιλότο. Δείτε το βίντεο.

Αποτελεί ίσως έναν από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε επιβάτη, η πιθανότητα να συμβεί κάτι στους πιλότους του αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύουν.

Αλλά αν τυχόν ποτέ συνέβαινε αυτό, ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Delta δημιούργησε ένα δεκάλεπτο βίντεο στο οποίο εξηγεί πώς να προσγειώσεις ένα Boeing 737 με ασφάλεια. Ο πιλότος Tim Morgan δημιούργησε το βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών ως απάντηση στην ερώτηση που υποβλήθηκε στον διαδικτυακό τόπο Quora (όπου ο καθένας θέτει ερωτήσεις και του απαντούν).

Η ερώτηση είχε ως εξής: «Τι πρέπει να κάνω εάν ο πιλότος δεν είναι ικανός να πιλοτάρει (λόγω κάποιου γεγονότος) και εγώ (χωρίς πτητική εκπαίδευση) πρέπει να προσγειώσω το αεροπλάνο;»



Χρησιμοποιώντας το παιχνίδι της Microsoft, Flight Simulator (προσομοιωτής πτήσης), ο Morgan εξηγεί σε ένα βίντεο βήμα-βήμα, πώς να προσγειώσει κανείς ένα επιβατικό αεροσκάφος στο έδαφος. Το βίντεο έχει περίπου 300.000 προβολές στο YouTube από τότε που φορτώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το βίντεο εξηγεί αναλυτικά, μαζί με εικόνες πώς να προσγειωθεί το αεροπλάνο, επισημαίνοντας τι ρόλο έχουν και τι κάνουν τα αμέτρητα πλήκτρα, καντράν, κουμπιά, και οι μετρητές σε ένα πιλοτήριο. «Τα καλά νέα είναι ότι το αεροπλάνο θα έχει κατά πάσα πιθανότητα έναν εξελιγμένο αυτόματο πιλότο που μπορεί να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της προσγείωσης για εσάς» λέει ο Morgan και προσθέτει «Τα κακά νέα είναι ότι πιθανόν πρέπει να το προσγειώσετε μόνοι σας και κάθε πιλοτήριο σε κάθε αεροσκάφος πρόκειται να είναι διαφορετικό, έτσι δεν μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πού να κοιτάξετε για να βρείτε τα πράγματα που χρειάζεστε».

weropalsnao2

Ο Morgan λέει ότι με ηρεμία το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε ως επιβάτες θα ήταν να επικοινωνήσουμε με τον πύργο ελέγχου και να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση πατώντας το συγκεκριμένο κατάλληλο πλήκτρο. Όταν προειδοποιήσει ένα επιβάτης τον πύργο ελέγχου, το πιθανότερο είναι ότι θα του δοθούν οδηγίες για το υψόμετρο και το σημείο του αεροσκάφους. Ο Morgan στη συνέχεια εξηγεί με προσοχή που βρίσκονται τα βασικά κουμπιά στο πιλοτήριο και πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι το αεροσκάφος ακολουθεί τις εντολές. Η ταχύτητα είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί. Ελέγχοντας το υψόμετρο, την κλίση και την ταχύτητα του αέρα θα πρέπει να οδηγήσει ο επιβάτης στην τελική προσέγγιση του διαδρόμου προσγείωσης με μια ασφαλή ταχύτητα και σε ένα επαρκές ύψος για μια ομαλή προσγείωση λέει ο ίδιος. Φυσικά, αυτό είναι μόνο το… εύκολο μέρος. Το πιο λεπτό μέρος οποιασδήποτε πτήσης είναι η ίδια η προσγείωση.

weropalsnao3

Ο πιλότος αναφέρεται στο ποια είναι η ακριβώς η ιδανική ταχύτητα η οποία βέβαια διαφοροποιείται από το βάρος του αεροπλάνου και τις καιρικές συνθήκες. Η προσγείωση όπως λέει ξεκινά, όταν είναι όλα έτοιμα, με την απενεργοποίηση του αυτόματου πιλότου. Ο Morgan εξηγεί πώς να ακολουθήσει κανείς μια ασφαλή διαδρομή και δείχνει στους θεατές πώς να επιβραδύνουν το αεροσκάφος. «Είναι όλα καλά» λέει στο τέλος του βίντεο έχοντας ολοκληρώσει την προσγείωση κάνοντας χιούμορ σε όσους το έχουν παρακολουθήσει.

weropalsnao4weropalsnao5

 

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.