mexico.16.2.708

Απίστευτες πολυτέλειες, που θα ταίριαζαν περισσότερο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων παρά σε φυλακή βρήκαν οι αρχές του Μεξικό σε κελιά μετά από έρευνα.

Κάποιοι από τους κρατούμενους στην φυλακή του Μοντερέι, όπου έγινε την προηγούμενη εβδομάδα εξέγερση κατά την οποία σκοτώθηκαν 49 άτομα, απολάμβαναν κατά κάποιο τρόπο τη… μεγάλη ζωή.

Στην έρευνα που έκαναν οι αρχές ανακάλυψαν φορητές σάουνες, ενυδρεία, μπαρ και ηλεκτρικές συσκευές που δεν έχουν θέση κανονικά σε ένα κελί. Ανάμεσά τους κλιματιστικά, μίνι ψυγεία και καλωδιακή τηλεόραση. Επίσης, υπήρχαν 280 «περίπτερα» από τα οποία οι κρατούμενοι αγόραζαν τρόφιμα.



Τόνοι ολόκληροι από έπιπλα, συσκευές και άλλα αντικείμενα κατασχέθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε σωρούς στο προαύλιο της φυλακής από όπου τα απομάκρυναν μπουλντόζες. Αυτά ήταν μερικά από τα αποδεικτικά στοιχεία για τα προνόμια που απολάμβαναν οι ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος μέσα στη φυλακή.

Τη Δευτέρα, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Χουάν Μέντεζ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση του Μεξικό να κάνει εκτεταμένη έρευνα για την εξέγερση στη συγκεκριμένη φυλακή, η οποία ξέσπασε μεταξύ δύο αντίπαλων φατριών του καρτέλ ναρκωτικών Ζέτας. Ο διευθυντής της φυλακής και δύο ακόμη εργαζόμενοι σε αυτοί συνελήφθησαν αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο Μέντεζ είχε επισκεφθεί τη συγκεκριμένη φυλακή το 2014 και είχε αναφέρει ότι διαπίστωσε τις φρικτές συνθήκες που επικρατούσαν εκεί, όπως και τους χαλαρούς κανονισμούς που οδηγούσαν σε βία.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.