Κωνσταντίνος Τσουβαλάς -Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ttrr«Σφαγή» έγινε στις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από το Συμβούλιο Κρίσεων, καθώς υπήρξε βαθιά «βουτιά» στην ιεραρχία.

Τελικώς, λίγο πριν τις 23:00, χθες βράδυ, το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας προήγαγε στις θέσεις των 4 αντιστρατήγων τους ισάρθμους υποστράτηγους, ένας εκ των οποίων θα γίνει υπαρχηγός της ΕΛΑΣ.
Ετσι οι 4 νέοι αντιστράτηγοι είναι οι:

  • Γιάννης Διαμαντόπουλος

  • Αριστείδης Ανδρικόπουλος

  • Μιχαήλ Καραμαλάκης

  • Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Η γνωστή από την συνδρομή της στο προσφυγικό στην Κω, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ στην Ελλάδα.


Παράλληλα, όπως έγραψε το iefimerida, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και οι δύο αντιστράτηγοι του Στρατού Ξηράς που αποτελούν το Συμβούλιο Κρίσης, έκριναν ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία, τους:

  • Εμμανουήλ Κατριαδάκη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Δημήτριο Σοφιό, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και
  • Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας


Κωνσταντίνος Τσουβαλάς -Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Κωνσταντίνος Τσουβαλάς -Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβαλάς που κατείχε τον βαθμό του υπαρχηγού, είναι από σήμερα ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επικυρώθηκε και τυπικά η αποστρατεία του μέχρι σήμερα αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη, του οποίου η θητεία είχε λήξει.
Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Δημήτριο Τσακνάκη το βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Το βιογραφικό του

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας γεννήθηκε το 1962 στους Ραφταναίους Τζουμέρκων Ιωαννίνων και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το 1981. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1986.

Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988) και έχει παρακολουθήσει το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση-Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004-2005.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης-Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το 2001 έως το 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως υποδιευθυντής και διευθυντής του Ταμείου.

Από το 2009, που προήχθη στο βαθμό του ταξιάρχου, και εν συνεχεία ως υποστράτηγος, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Το 2012, ως υποστράτηγος, τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έναν μήνα αργότερα προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου.

Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.

H επίσημη ανακοίνωση: Κρίση Αντιστρατήγων Ελληνικής Αστυνομίας

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστράτηγους, ως ακολούθως:

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία, τους:

  • Εμμανουήλ Κατριαδάκη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Δημήτριο Σοφιό, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και
  • Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

Κρίθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (22) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων, -1- Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικό και -1- Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Ειδικότερα:

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη

2. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη

3. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

4. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο

2. ΜΩΥΣΙΔΗ Βασίλειο

3. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο

4. ΚΩΤΣΑΚΗ Γεώργιο

5. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ

6. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Γεώργιο

7. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο

8. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη

9. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα

10.ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία, (Υγειονομικό)

11. ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων)

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω επτά (7) Υποστράτηγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. ΚΑΡΑΪΤΣΗ Γεώργιο

2. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτριο

3. ΝΙΚΗΤΑΚΗ Φώτιο

4. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο

5. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριο

6. ΜΙΖΗ Σταματίνα

7. ΔΗΜΟΥ Δημήτριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.