voutsis708dior

Φαίνεται ότι δεν τα έχουμε δει όλα με τους διορισμούς στο δημόσιο καθώς διόρισαν στη Βουλή υπάλληλο σε… ανύπαρκτο πρόεδρο… ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, με την υπ’ αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου, διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη.

Ωστόσο ο κ. Σταυρογιάννης δεν είναι πλέον βουλευτής: Χρημάτισε βουλευτής της ΝΔ και εν συνεχεία εξελέγη δήμαρχος. Τότε πώς διορίστηκε η εν λόγω κυρία;

Σύμφωνα με μια παλιά διάταξη δικαιούνται να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους οι διατελέσαντες (έστω και για μία ημέρα) πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων. O κ. Σταυρογιάννης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών. Επρόκειτο για βουλευτές κομμάτων που είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους (ανάμεσά τους και οι Β. Πολύδωρας, Α. Λοβέρδος, Ν. Νικολόπουλος, Ι. Κουράκος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Χρ. Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη  κ.ά.) οι οποίοι για να έχουν τα προνόμια του Κανονισμού της Βουλής, δημιούργησαν ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η προεδρία σε αυτή την ομάδα γινόταν εναλλάξ. Οπερ σημαίνει ότι δικαιούνται και άλλοι να διορίσουν.

Θα απολυθεί το Οκτώβριο του 2016

Οπως διευκρινίζουν αρμοδίως πάντως, ο διορισμός έγινε επειδή προβλέπονταν από τον παλαιό κανονισμό της Βουλής τον οποίο άλλαξε ο Νίκος Βούτσης τον Νοέμβριο του 2015. Ο νέος κανονισμός θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2016 και η εν λόγω κυρία θα απολυθεί τότε.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.