tsipras13-735x459

Όπως όλα δείχνουν πάει… από βδομάδα

Από μία κλωστή κρέμεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών για την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, το τετ α τετ θα λάβει χώρα το νωρίτερο το Σάββατο.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Οι αγρότες από περίπου εξήντα μπλόκα κατέθεσαν στο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας τις προτάσεις τους, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα περιμένουν επ’ αόριστον. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε εξερχόμενος του μεγάρου το μέλος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημoγιάννης «δεν δίνουμε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, περιμένουμε απαντήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αλλά οι ρόδες είναι στραμμένες προς την Αθήνα».



Οι προτάσεις οι οποίες παρελήφθησαν από τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Άγγελο Τσέκερη, βρίσκονται από το μεσημέρι στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης. Και μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου να χαρακτήρισε “θετική” την πρωτοβουλία των αγροτών, ωστόσο στην κυβέρνηση περιμένουν αντίστοιχες προτάσεις και αιτήματα προκειμένου να σχηματιστεί ένα συνολικό και αντιπροσωπευτικό “μπουκέτο” που να περιλαμβάνει όλα τα μπλόκα. Το “αγκάθι” παραμένει η αδιάλλακτη στάση του μπλόκου της Νίκαιας, το οποίο στο Μαξίμου τονίζουν ότι πρέπει να συμπεριληφθεί, ώστε να μην μπορεί εκ των υστέρων να προβάλει αιτιάσεις μη αναγνώρισης των αποτελεσμάτων της αντιπροσωπείας.

«Στόχος είναι να διασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα και η καθολική νομιμοποίηση της αντιπροσωπείας που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό» σημειώνει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας πως συγκεντρώνονται όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, καθώς υπάρχουν και πολλές που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός την Τρίτη δέχεται τον Ντόναλντ Τουσκ και το πρωί της Τετάρτης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, από όπου επιστρέφει το βράδυ της Παρασκευής, όλα δείχνουν πως το όποιο ραντεβού με την αντιπροσωπεία των αγροτών παίρνει παράταση για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, εκτός εάν υπάρξει συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, μία πρώτη σταχυολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Μαξίμου καθιστά a priori δύσκολη την εξεύρεση λύσης, καθώς οι αγρότες ζητούν την διατήρηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και σχεδόν του ίδιου καθεστώτος φορολόγησης.

 

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.