Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Όχι» στο αλάτι, «ναι» στο πιπέρι

Φεβρουάριος 16th, 2016 by Σταματίνα

alati-piperiΣυνήθως τα βρίσκουμε μαζί, το ένα δίπλα στο άλλο, η διατροφική τους αξία, όμως, διαφέρει, με το πιπέρι να πρέπει να μπει και το αλάτι μάλλον να βγει σε ένα βαθμό από τη διατροφή μας.

Οι επιπτώσεις του αλατιού στην υγεία δεν είναι άγνωστες, με την υπέρταση και την κατακράτηση υγρών να πρωταγωνιστούν ανάμεσα στους υπερβολικούς λάτρεις του.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η καθημερινή ικανοποιητική ποσότητα αλατιού για έναν οργανισμό ισούται με 3/4 κουτ. του γλυκού, ξέρουμε, όμως, πως το αλάτι «κρύβεται» παντού, ειδικά όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές όπως λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί, κράκερ κ.ο.κ. Για να το περιορίσετε, θα χρειαστεί να περιορίσετε/αποφύγετε το επεξεργασμένο κρέας, τα παπατάκια, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, αλλά και τροφές που δεν πιστεύατε ως τώρα ότι αυξάνουν την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό, όπως δημητριακά, ψωμί με βούτυρο, γαλακτοκομικά κ.ο.κ.

Το ότι, όμως, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατανάλωση αλατιού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο και με το πιπέρι, που βρίσκεται πάντα ακριβώς δίπλα του.

Σύμφωνα με έρευνες, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στο φαγητό, δεν το κάνετε μόνο πιο πικάντικο, αλλά θέτετε σε δράση τα οξέα του στομάχου και χωνεύετε καλύτερα. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο φλοιός των μαύρων κόκκων πιπεριού εξολοθρεύει τα κύτταρα λίπους.

Στο επόμενό σας γεύμα, λοιπόν, βγάλτε αλάτι και βάλτε πιπέρι!

clickatlife

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 16th, 2016 at 20:05 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply