33Στους 94 έφθασαν μέχρι στιγμής οι νεκροί από την γρίππη στην χώρα μας, ενώ από τους 13 που

προστέθηκαν στην μοιραία λίστα μέα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε οι τρεις ήταν νεαρής ηλικίας και χωρίς προβλήματα υγείας στο ιστορικό τους
Άλλοι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, εντός κι εκτός Εντατικών, το Σαββατοκύριακο, με τους τρεις εξ αυτών να συγκαταλέγονται στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 40 χρόνων και να μην τους «συνοδεύει» καμία αναφορά για νόσημα ή πρόβλημα υγείας στο ιστορικό τους.


Η μοιραία λίστα της γρίπης αριθμεί πλέον 94 άτομα, κι ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η επιδημία της γρίπης στη χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της και θα κινείται ανοδικά για τις επόμενες δύο εβδομάδες.Με δεδομένο ότι πέρυσι τα θύματα της εποχικής γρίπης ήταν 111, κι εφέτος είναι ήδη 94, χωρίς να έχει κορυφωθεί η δραστηριότητα της νόσου, αντιλαμβάνεται κάποιος τις απώλειες που αναμένονται από την υποχώρηση του κύματος γρίπης στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σήμερα 112 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Συνεχίζεται δηλαδή σταθερά η «κατάληψη» του ¼ των συνολικών διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ από τους ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης.

Την ίδια στιγμή, 46 άτομα αριθμεί η άλλη θλιβερή λίστα του συστήματος υγείας στη χώρα μας, η λίστα αναμονής ασθενών για ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να διαχειριστούν αυτόν τον όγκο των βαρύτατων περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί από την αρχή του έτους 310 άνθρωποι σε ΜΕΘ λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν από τη γρίπη.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.