frontida-stithous1Το στήθος θέλει φροντίδα, του παρέχουμε όμως την ενδεδειγμένη; Οι παρακάτω απλοί τρόποι θα δώσουν στο γυναικείο στήθος την υποστήριξη και την προστασία που έχει ανάγκη.

Ενυδάτωση

Συνηθίζουμε μετά το μπάνιο να βάζουμε κρέμα στα πόδια και τα χέρια, παραλείπουμε όμως την ενυδάτωση μιας από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, αυτή του στήθους. Η επιδερμίδα στην περιοχή του στήθους είναι λεπτή και εύθραυστη γεγονός που την καθιστά ευάλωτη στην αφυδάτωση, άρα  η εφαρμογή μιας κρέμας κρίνεται απαραίτητη, ταυτόχρονα όμως το δέρμα είναι ευαίσθητο και για αποφυγή ερεθισμών, το προϊόν που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την περιοχή.

Αντηλιακή προστασία



Η περιοχή του στήθους είναι τόσο λεπτή που οι υπεριώδεις ακτίνες είναι πραγματική απειλή. Το να βάζουμε αντηλιακό στο στήθος όταν βγαίνουμε με το μαγιό στην παραλία είναι παραπάνω αυτονόητο, το ίδιο όμως συνεπείς πρέπει να είμαστε κάθε φορά που εκθέτουμε την ευρύτερη περιοχή του στήθους στον ήλιο. Εφαρμόζουμε λοιπόν πλούσιες στρώσεις ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας όταν ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει και τα ντεκολτέ , τα μπλουζάκια σε σχήμα V και τα πουκάμισα αρχίσουν να βγαίνουν από την ναφθαλίνη.

Αποσμητικό και στο στήθος

Η περιοχή του στήθους ιδρώνει το ίδιο έντονα με τις μασχάλες, επομένως για πραγματικό αίσθημα καθαριότητας και φρεσκάδας όλη τη μέρα, καλό είναι να εφαρμόζουμε το αποσμητικό μας και στην περιοχή γύρω από το στήθος. Επιλέγουμε ένα προϊόν χωρίς χημικά, που σέβεται την ευαίσθητη αυτή περιοχή παρέχοντας προστασία χωρίς ερεθισμούς.

Προσοχή στο υλικό των ρούχων

Η ευαίσθητη περιοχή του στήθους δεν είναι πάντα ανεκτική στα συνθετικά υφάσματα των ρούχων και των εσωρούχων. Για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς, όταν πρόκειται για σουτιέν ή ρούχα που έρχονται σε άμεση επαφή με το στήθος μας, επιλέγουμε υφάσματα από βαμβάκι που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.

Ακμή στο στήθος

Η ακμή στην ευρύτερη περιοχή του στήθους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ο ιδρώτας και τα στενά, ακατάλληλα ρούχα, μπορούν να κάνουν το πρόβλημα πραγματικά έντονο δημιουργώντας δυσκολίες κυρίως αισθητικής φύσης. Διαλέγουμε λοιπόν ρούχα που σέβονται την ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής, αποφεύγουμε ρούχα που προκαλούν επιπλέον εφίδρωση ή πιέζουν και τρίβουν την περιοχή. Η προσοχή μας πρέπει να είναι μεγάλη ειδικά όταν γυμναζόμαστε, με ενδυματολογικές επιλογές που απορροφούν τον ιδρώτα και δεν προκαλούν ερεθισμούς. Αμέσως μετά την γυμναστική ή μετά από μια έντονη ημέρα που ιδρώσαμε, κάνουμε ντους και φροντίζουμε την περιοχή με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένη για ακμή σώματος. Ο φαρμακοποιός ή ο δερματολόγος μας μπορούν να μας καθοδηγήσουν σχετικά.

Προσοχή στο σουτιέν

Ακριβώς επειδή το στήθος ιδρώνει έντονα και αναπόφευκτα δέχεται την πίεση του στηθόδεσμου αρκετές ώρες μέσα στη μέρα, καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή μας.  Με τη βοήθεια της πωλήτριας, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε διαλέξει το σωστό μέγεθος σουτιέν, αποφεύγουμε επιλογές που θα πληγώνουν ή θα πιέζουν αφόρητα το στήθος μας και δίνουμε βαρύτητα στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο ώστε να αποφύγουμε επιπλέον ερεθισμούς και εφίδρωση. Μεγάλη σημασία επίσης έχει η σωστή επιλογή σουτιέν για το γυμναστήριο ή την άθλησή μας. Σωστό μέγεθος, κατάλληλα υλικά και επαρκής στήριξη είναι το τρίπτυχο που πρέπει να έχουμε υπόψη.

 

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.