Εκεί που τελειώνει το αήττητο, ΕΡΧΕΤΑΙ η ΑΕΚ!
aek -olympiakos 1-0Τώρα ναι, η ΑΕΚ μπορεί να φωνάξει πιο δυνατά από ποτέ το «ερχόμαστε»! Με ήρωα ξανά τον Βάργκας, η «Ένωση» λύγισε 1-0 τον Ολυμπιακό (που τελείωσε με 9 παίκτες) και του έκανε θρύψαλα το αήττητο.

Το πιο δυνατό μήνυμα ότι έρχεται για να διεκδικήσει την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου έστειλε η ΑΕΚ!

Η τσαμπουκαλεμένη «Ένωση» έτρωγε σίδερα στο ΟΑΚΑ και λυγίζοντας 1-0 τον Ολυμπιακό, του τελείωσε το όνειρο να κατακτήσει αήττητος τον τίτλο.

Οι παίκτες του Πογιέτ εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που τους έδωσε η αποβολή του Μποτία στο 49’ και με ήρωα ξανά τον Βάργκας, πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν.

Ο συγκινητικός Ρομπέρτο απέκρουσε την εκτέλεση του Μπουονανότε σε πέναλτι (για το οποίο αποβλήθηκε και ο Μιλιβόγιεβιτς), αλλά ο Βενεζουελάνος βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε για να στήσει τρελό πανηγύρι από 40.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Με παίκτη λιγότερο τελείωσε το παιχνίδι και η ΑΕΚ, εξαιτίας αποβολής του Γκάλο στο 86′.

Πώς έπαιξαν

Μεγάλες εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ επεφύλαξε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός επανέφερε στο τέρμα τον Μπαρόχα (αντί του Ανέστη), ξεκίνησε και πάλι βασικό τον Σουκουλίνι και προώθησε τον Μάνταλο στην τριάδα της επίθεσης. Παράλληλα άφησε στον πάγκο τον Βάργκας και εκτός αποστολής τον Τζεμπούρ.

Ο Μάρκο Σίλβα, από την άλλη, παρέταξε την αναμενόμενη σύνθεση για τον Ολυμπιακό. Έτσι, στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» επέστρεψε ο Κασάμι, οι Πάρντο και Ντουρμάζ βρέθηκαν στα άκρα και ο Φορτούνης (όπως πάντα) είχε ρόλο επιτελικού πίσω από τον προωθημένο Ιντέγε.

Το ματς

Στις 19:30 ήταν προγραμματισμένη η σέντρα, καλές… 20:00 ξεκίνησε ουσιαστικά το ντέρμπι. Γιατί πέραν της καθυστέρησης του ενός τετάρτου, χρειάστηκε ένα ακόμα για να εγκλιματιστούν οι ομάδες. Με την επιφυλακτικότητα του «μην πάθουμε καμιά ζημιά στο ξεκίνημα» φανερή στις κινήσεις τους, οι δυο αντίπαλοι «μέτρησαν» ο ένας τον άλλον. Και κάπως έτσι ως το ημίωρο είχε μετρηθεί μια (1) μόλις τελική προσπάθεια.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο. Εκμεταλλευόταν άψογα την ανομοιογένεια που είχαν προκαλέσει οι αλλαγές του Πογιέτ στην ΑΕΚ. Και χωρίς να φορτσάρει, άγχωνε τόσο τον Μπαρόχα ώστε να κάνει… εξόδους-γιούρια σαν αυτή που διόρθωσε ο Ντίντακ. Παρόλο που είχε φανερό πρόβλημα όμως στην κυκλοφορία της μπάλας, η «Ένωση» την έφερε κάποια στιγμή στην περιοχή των Πειραιωτών. Η ανατροπή, ωστόσο, του Σουκουλίνι από τον Μαζουακού (αφότου του είχε τσιμπήσει την μπάλα) δεν ήταν αρκετή για να δώσει πέναλτι ο Καλογερόπουλος.

Αντίθετα, ήταν αρκετή για να ξυπνήσει τους «κιτρινόμαυρους» και τον κόσμο τους. Έτσι, οι παίκτες του Πογιέτ κέρδισαν μέτρα. Έφτιαξαν ένα δεκάλεπτο πίεσης. Ήταν εκείνοι όμως που καρδιοχτύπησαν ως το ημίχρονο. Γιατί, παρόλο που είχε χάσει με τραυματισμό τον Πάρντο, τις καλύτερες ευκαιρίες τις είχε ο Ολυμπιακός (με κεφαλιά του Ντουρμάζ και γυριστό του Κασάμι που εξουδετέρωσε ο Μπαρόχα).

Κι εκεί που το παιχνίδι προετοίμαζε για μεγάλη μάχη, με την επιστροφή απ’ την ανάπαυλα τα δεδομένα άλλαξαν. Αρκούσε μια μπαλιά στην πλάτη του Μποτία κι ένα τράβηγμα του Ισπανού στον Αραβίδη (ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ). Έτσι, οι Πειραιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο και η ΑΕΚ με το ρόλο του αφεντικού στα χέρια. Ενώ λοιπόν ο Σίλβα θυσίαζε τον Φορτούνη (για να βάλει Ντα Κόστα), ο Πογιέτ έτρεχε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή (βάζοντας Πέκχαρτ αντί του Σουκουλίνι). Και παραλίγο να δικαιωθεί αμέσως, όταν σουτ του Τσέχου κόντραρε τελευταία στιγμή σε σώματα.

Παρά την αποβολή όμως, ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Έπαιξε μεν πιο πίσω, αλλά δεν κλείστηκε στην περιοχή του. Και όταν έβρισκε ευκαιρία (όπως σε σουτ του Κασάμι που έβγαλε δύσκολα ο Μπαρόχα) γέμιζε άγχος την ΑΕΚ. Όχι ότι από μόνη της δεν είχε αρκετό. Γιατί οι παίκτες του Πογιέτ είχαν την μπάλα, αλλά όχι και τρόπους να απειλήσουν. Κι ακόμα κι όταν τους έβρισκαν -όπως σε αμαρκάριστη κεφαλιά του Μάνταλου και σουτ του Αραβίδη- δεν ήταν καθόλου ψύχραιμοι στην εκτέλεση.

Ευτυχώς όμως για ‘κείνους έβαλε (κυριολεκτικά) το χεράκι του ο Μιλιβόγιεβιτς. Εκτός από το αναμφισβήτητο πέναλτι (σε σουτ του Ντίντακ), άφησε και με ακόμα λιγότερους παίκτες τον Ολυμπιακό. Κι έδωσε την ευκαιρία στον Βάργκας να γίνει ξανά ήρωας. Γιατί ο Βενεζουελάνος βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο στην εκτέλεση του Μπουονανότε. Και βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ, υπέγραψε τον θρίαμβο της ΑΕΚ.

Αυτόν που δεν άλλαξε ούτε η αποβολή του Γκάλο, ούτε η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός μέχρι τη λήξη. Και μετέτρεψε το τελευταίο σφύριγμα στην ωραιότερη μελωδία που άκουσαν οι 40.000 φίλοι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.




ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 το γκολ 22η αγωνιστική από greeksuperleague

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον, Σουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (75’ Μπουονανότε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (49’ Ντα Κόστα), Πάρντο (32’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Σαλίνο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Πουλίδο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.