kapakistylo_b2

Εσείς έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να το μασάει;

Όλα τα στυλό διαρκείας έχουν καπάκι. Ναι, αυτό που καμιά φορά αφηρημένοι μασάτε ενώ σκέφτεστε την επόμενη αράδα ή όταν απλώς βαριέστε. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί το καπάκι αυτό έχει μια μικρή τρύπα στην άκρη του; Όχι, δεν είναι πρόχειρη σφυρίχτρα, ούτε ένας σατανικός τρόπος να πετάτε χάρτινα μπαλάκια στους συναδέλφους σας στο γραφείο. Για όσους βασάνιζε διακαώς το ερώτημα, η απάντηση επιτέλους βρέθηκε: η τρύπα στο καπάκι υπάρχει ακριβώς επειδή κάποιοι αρέσκονται στο να το μασάνε!

Μάλιστα, υπάρχει ολόκληρο σκεπτικό σχετικά: αν κάποιος μασάει το καπάκι, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να το καταπιεί. Αν το καταπιεί και δεν έχει τρύπα, ενδέχεται να πάθει ασφυξία. Η τρύπα στο καπάκι σώζει ζωές!
Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος: αν κάποιος καταπιεί το καπάκι, τα υγρά του σώματος γρήγορα φράσσουν τη μικρή τρύπα και επέρχεται αναπόφευκτα η ασφυξία. Τραγική απόδειξη, ο θάνατος ενός 13χρονου παιδιού στην Αγγλία το 2007, από αυτόν ακριβώς το λόγο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, θα ήταν προτιμότερο να μη δοκιμάζουμε την αποτελεσματικότητα της κατά τα άλλα καταπληκτικής αυτής εφεύρεσης…

news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.