elikopt
Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού,

καθώς εντοπίστηκαν νεκροί και τρεις επιβαίνοντες. Λίγο πριν τις 8 το πρωί εντοπίστηκαν ίχνη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στη νησίδα Κίναρο. Το ελικόπτερο είχε χαθεί τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται πως το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 είχε απογειωθεί από φρεγάτα και μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Οταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας και πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Το ελικόπτερο AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ και είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».

Στις έρευνες μετέχει η φρεγάτα απ’ όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός ήταν εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.    

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».



iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.