meteorites_2016_2_8_18_44_49_b2

Ένα απίστευτο περιστατικό ερευνά η ινδική αστυνομία

Αν έχεις τύχει, διάβαινε! Αν όχι… Ένα απίστευτο περιστατικό ερευνά η αστυνομία της Ινδίας προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες θανάτου ενός άνδρας. Ο άνδρας φαίνεται να σκοτώθηκε (ακαριαία) όταν του έπεσε ένας μετεωρίτης στο κεφάλι! Για την ώρα το θέμα ερευνάται, ωστόσο αν επιβεβαιωθεί θα είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Τάμιλ Νάντου, στα νότια της Ινδίας, Τζαγιαλατίτα Τζαγιάραμ, “ο μετεωρίτης έπεσε στο κτίριο ενός ιδιωτικού σχολείου (…) σκοτώνοντας έναν οδηγό λεωφορείου” που βρισκόταν εκεί.



Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση του μετεωρίτη. Ένας μεγάλος κρατήρας σχηματίστηκε στο σημείο ενώ έσπασαν και τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες μιας γαλαζωπής πέτρας, την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν “μετεωρίτη”.

Ωστόσο οι επιστήμονες πρόβαλαν και άλλες εξηγήσεις για την προέλευση του αντικειμένου αυτού. Η “πέτρα” ζυγίζει 11 γραμμάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Ο Σ. Π. Ρατζαγκούρου, καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Μπανγκαλόρ, είπε ότι η πέτρα μπορεί όντως να είναι το υπόλειμμα ενός μετεωρίτη αλλά θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικά τεστ για να επιβεβαιωθεί η υπόθεση αυτή. Όπως είπε, το αντικείμενο που έπεσε στο σχολείο ενδέχεται να ήταν συντρίμμι από κάποιον πύραυλο ή διαστημικό σκάφος.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο όντως για μετεωρίτη, τότε θα είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που σκοτώνεται ένας άνθρωπος με τον τρόπο αυτό.

“Οι περισσότεροι μετεωρίτες δεν φτάνουν ποτέ στην επιφάνεια της Γης γιατί διαλύονται στην ατμόσφαιρα”, εξήγησε ο καθηγητής.

Ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου αναμένεται να φτάσουν σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για να μελετήσουν τα γεγονότα.

NASA: Δεν είναι μετεωρίτης το αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό στην Ινδία

Απίθανο θεωρεί η NASA το ενδεχόμενο το μυστηριώδες αντικείμενο που έπεσε το Σάββατο σε σχολείο στη νότια Ινδία να είναι μετεωρίτης, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες ανέφεραν πως περιμένουν περισσότερες πληροφορίες από τους Ινδούς συναδέλφους τους ωστόσο δεν εξετάζουν σοβαρά να πρόκειται για κάποιο διαστημικό σώμα.
 

news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.