turi-rikota

Η σπιτική ρικότα είναι ένα τυρί που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, με λίγη οργάνωση και υπομονή, χωρίς καθόλου συντηρητικά και με την πιο κρεμώδη υφή και γεύση που έχετε δοκιμάσει. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ζυμαρικά, να την συνδυάσετε με μέλι και φρέσκα μούρα ή να την αλείψετε στο ψωμί μαζί με ντομάτα ή αγγούρι.

Υλικά για 4 φλιτζάνια


8 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1 φλιτζάνι πλούσια κρέμα γάλακτος

3 ½ κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

1 κουτ. του γλυκού αλάτι κοσέρ

Εξοπλισμός: 1 καλό σουρωτήρι και τουλπάνι.

Βήμα 1ο:

Αναμείξτε το γάλα και την κρέμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά μέτρια προς υψηλή μέχρι να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει.

Βήμα 2ο:

Σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε ανακατεύοντας το ξίδι και το αλάτι με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε ήπια για 1 με 2 λεπτά, καθώς αρχίζουν να σχηματίζονται σβώλοι. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 90 λεπτά.

Βήμα 3ο:

Τοποθετήστε ένα καλό σουρωτήρι με το τουλπάνι πάνω από ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα με εγκοπές, μεταφέρετε τους σβώλους στο τουλπάνι και αφήστε τους για ακόμη 30 λεπτά.

Σερβίρετε τη φρέσκια, σπιτική ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή και φυλάξτε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μέχρι 3 ημέρες.

Διατροφική αξία ανά ¼ του φλιτζανιού

Θερμίδες: 100

Συνολικό λίπος: 5 γραμμάρια

Κορεσμένο λίπος: 3 γραμμάρια

Σύνολο υδατανθράκων: 7 γραμμάρια

Πρωτεΐνη: 7 γραμμάρια

Νάτριο: 50 mg

Χοληστερόλη: 22 mg

Φυτικές ίνες: 0 γραμμάρια

 

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.